Güneşin ve Ateşin Tadı
Gaziantep Ticaret Odası
2 bardak çok ince köftelik bulgur (sitti simit)
3-4 adet domates
2 adet yeşilbiber
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 bardak dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
2 yemek kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Soğan ve sarımsağı çok ince doğrayın. Domatesi soyup küçük küçük doğrayın.
Bir tepsi veya leğene sitti simit bulgur, kıyılmış soğan, biber salçası, kırmızıbiber, karabiber ve tuz koyup yoğurun.
Domatesi ekleyerek yoğurmaya devam edin. En son yağ ve cevizi ekleyin, son bir kez karışana kadar yoğurun. Elinizi ıslatıp avucunuzda sıkarak şekil verin ve servis tabağına dizin. Hemen servis yapın.
Not: Dilerseniz bu köfteyi sadeyağ yerine yarım su bardağı zeytinyağı ile de yapabilirsiniz. İnce köftelik bulgurun en incesine sitti simit denir. Sitti simit, köftelik ince bulgur yapılırken elek altında kalan, elde edilebilecek en ince bulgur türüdür. Kum gibi incecik, adeta irmik gibidir. Sitti simit çok ince olduğu için su ile şişirmeye gerek yoktur. Domatesin suyu köftenin kıvamını bulmasına yetecektir. Bıı köfte suyunu hızla çekerek kuruduğu için hemen yenmelidir.
|