https://acunn.com
 
 
Pancar sos:
 
Pancar 200 Gr
 
Gelatine 1 adet
 
½ limon
 
Karnabahar püresi için:
 
300 Gr karnabahar
 
50 Gr krema
 
50 Gr tereyağı
 
Tuz
 
Yeşil fıstık yağı için:
 
100 Gr yeşil fıstık
 
50 Gr zeytinyağı
 
Ördek sos için:
 
Bütün ördek 1 adet
 
Soğan orta boy 1 adet
 
Havuç 1 adet
 
Sarımsak 2 diş
 
Domates salça 80 gr
 
Taze kekik 2 adet
 
Taze biberiye 2 adet
 
Tabak dekoru için:
 
Shallot soğan 2 adet
 
Baby havuç 2 adet
 
Kuşkonmaz 2 adet
 
Mikro filizler
 
 
Bütün ördeğimizin göğüs etini dikkatli şekilde çıkartın ve zeytinyağı kekik, biberiye, tane değirmen biber ile marine edin ve kenara alın.
 
Göğüs kafesinden de soğan, sarımsak, havuç, salça ile bir sos hazırlayın.
 
Karnabaharı haşlayıp, krema, tereyağı, püre haline getirin.
 
Kırmızı pancarı haşlayın çekin ve içine bal, limon suyu ekleyin ve gelantinile ekleyin.
 
Baby havuç, kuşkonmaz ve soğanları blach yapıp fırınlayın, ördeğin göğsünü derisinin üstüne koyun ve tavanın altını açın ağır ağır 8 dk pişirin dışı çıtır olsun da dilimleyip diğer hazır olan ürünlerle servis yapın.
 
 
 
  
 |