Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 
 
8 kuzu yüreği, 
 
2 kaşık bitkisel yağ (yer fıstığı yağı, susam .yağı, mısır özü yağı, ay çiçeği yağı gibi), 
 
1 çay kaşığı kırmızı biber, 
 
1 çay kaşığı tarçın, 
 
1 tutam karabiber,
 
1 çay kaşığı toz şekeri, 
 
1 baş soğan, 
 
birkaç kaşık zeytinyağı, 
 
yeteri kadar tuz. 
 
 
Yapımı:  
 
Kuzu yüreklerinin yağlı sinirli  kısımlarını kesip attıktan sonra bunları kuşbaşı iriliğinde parçalara doğramalı, tuzlayıp bir kaba koymalı. Beri  yanda  bir güvece zeytinyağını  koyup ısıtmalı.   Buna  kırmızı   biberi,  tarçını,  karabiberi, toz şekerini ve bitkisel  yağı  katıp karıştırarak birkaç dakika kavurmalı. Soğanı  rendelemeii ve kuşbaşı  iriliğindeki yüreklerin üstüne    yaymalı. Bunun üstüne de   pişen   salçayı   dökmeli   iyice   karıştırdıktan sonra buz dolabına kaldırıp bir gece  böylece dinlendirmen. Yürekler  marinatında  gereği  kadar dinlendirildikten sonra bu parçaları şişlere geçirmeli ve bunları odun kömürü ateşinin beş parmak  yukarısına   koyarak  her  yanlarını   çevirerek   kızartmalı. Pişen   yürekleri   sıcak bir  yerde  tutulan servis tabağına almalı ve yanında bir patlıcan   salatası   olduğu   halde   servis   yapmalı.
  
 |