Malzemesi:
 
500 gr. mantar,
 
4 adet küçük domates,
 
Sosu:
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
 
tuz,
 
limon suyu,
 
Süslemek için:
 
1/2 demet maydanoz.
 
 
Hazırlanışı:
 
Zeytinyağını, tuz ve biber ile karıştırın. Mantarları yıkayın. Suyunu alın ve zeytinyağının içine koyarak 5 dakika bekletin. Mantarları dört şişe taksim edin. Her şişin en Üstüne bir domates takın. Ateşte veya fırında şişleri 5 dakika pişirin. Piştikten sonra mantarların üzerine limon sıkın. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
 
 
Not: Mantarları kömür ateşinde pişirecekseniz, alt kısmına ızgara koymayın. Mantarlar boşlukta dursun. Şişleri sık sık çevirmenize de gerek yoktur.
  
 |