| 
 
 
 | 
Şişelenmiş Mürdüm Eriği Suyu | 
  | 
nur bebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2017 
Mesajlar: 50 Şehir: Nallıhan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141994 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2019 
807 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
2 kilogram olgun mürdüm eriği
 
3 litre su
 
2 su bardağı şeker
 
 
Olgun erikleri yıkayın, suyunu süzün. Bıçakla ortadan ikiye ayırarak çekirdeklerini çıkarın. Üzerine 3 litre su koyun ve erikleri pişmeye bırakın. Piştikten sonra altını kapatın.
 
Parçalayıcı ile tencerenin içinde hemen püre kıvamına getirin. Şekerini ilave edip tekrar ocağa koyup kaynatın.15-20 dakika kaynattıktan sonra soğumaya bırakın.
 
Cezve ile bulaşık makinesinde yıkadığınız soda şişelerine doldurun. Gazoz şişesi kapatma makinesi ile sıkıca kapatın. Tekrar bulaşık makinesinin en uzun ve sıcak programında yıkayın. Serin ve güneş almayan bir yere kaldırın.
 
 
Not: Meyve suyunu uzun süre saklamak istemiyorsanız hazırlayıp şişelemeden buzdolabına koyarak, bir iki gün içinde tüketebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |