| 
 
 
 | 
Şiş Kebabı | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1299 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2006 
3,324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. koyun veya kuzu kuşbaşı et (şişlik)
 
2 domates
 
4 sivri biber
 
2 tutam kekik
 
Limon
 
1 kahve fincanı zeytinyağı 
 
2 kırmızı soğan
 
1 demet maydanoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kekik karıştırılır.
 
Etler bu karışıma konup karıştırılır. En az 3- 4 saat dinlendirilir.
 
Domates ve biber et büyüklüğünde doğranır.
 
Isıtılmış şişlere, şu sıra ile dizilir: et, domates, et, biber.
 
Alevsiz kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada bir tarafı iyice pişirildikten sonra çevirmek suretiyle iki tarafı pişirilir (kuru olmaması için).
 
Kırmızı soğan ve maydanoz dalları ile servis yapılır.
 
 
Not: Sakatat etleri şiş yapılacağı zaman zar ve sinirleri çıkarılır. Böbrek ve yürek yıkanıp kurulanır. Ciğer yıkanmaz.
 
 
 ML® İçli Kebap için tıklayın
 
  
 | 
Şiş Kebap | 
  | 
BolKepçe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Ereğli/Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc204 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2005 
4,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kuzu eti
 
2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 orta boy soğan rendesi
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
3 adet domates
 
6-7 adet yeşil biber
 
tuz
 
 
Küp, küp doğranmış kuzu etini bir kaba koyarak üzerine zeytinyağı, yoğurt ve soğan rendesini ilave edip iyice karıştırın. Hazırlanan marineyi buzdolabının alt rafında en az 2 saat bekletin. Süre sonunda bu etleri alarak, şişlere fazla sıkı olmadan dizin. Bu şişleri harlı mangal ateşinde ya da elektrik ızgarasında kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra şişi ile berebar ya da şişten tabağa çıkararak yanında garnitür eşliğinde servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |