| 
 
| 
 
 
 | 
 
ŞİŞ KEBAP (salatalı) | 
 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73640 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2012 
1,674 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
750 gr. kuşbaşı et
 
1 soğan
 
1 limon suyu
 
Tuz ve biber
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
10 defne yaprağı
 
Salata:
 
6 domates
 
2 soğan
 
1/2 salatalık
 
Salata sosu:
 
6 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı sirke
 
Tuz ve biber
 
Bir tutam şeker
 
 
Zeytinyağına, limon suyu, tuz, biber ve rendelenmiş soğanı katın. İki adet de defne yaprağı koyun. Etleri bu karışımın içinde 2 saat bekletin. Sonra etleri yağlanmış şişlere dizin. Sıcak kömür ateşinde pişirin. Zaman zaman üstüne hazırlamış olduğunuz karışımdan sürün. Her tarafı iyice kızarana kadar pişirmeye devam edin. Bu arada domatesleri ve soğanı dilimleyerek ve salatalıkları doğrayarak mevsim salatasını hazırlayın. Salata sosu için malzemeleri bir şişeye koyup ağzını sıkıca kapatın ve iyice sallayıp karıştırın. Salatanın üstüne dökün. Etleri diğer defne yaprakları ile süsleyip salata ile servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ŞİŞ KEBAP (salatalı) Tarifleri Kebaplar
 | 
 
 
 
 |