|
Şiş Börek (Adana) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc104198
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2015
1,476 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk Halk Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Vakfı
Hamuruiçin:
1 kg. un
2 limon
2 yumurta
1 kaşık tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
Yarım kg. yağsız kıyma
1 kaşık biber salçası
1 baş büyük soğan (ince doğranmış)
Karabiber
Pul biber
Suyu için:
3 litre et suyu
2 turunç
Et suyunda pişirilmiş 250 gr. nohut
Sosu için:
1 kaşık domates
1 kaşık biber salçası
1 paket margarin
Kuru nane
Hamur malzemeleri karıştırılarak sertçe bir hamur yoğrulur. Hamur iki ayrı bezi yapılarak 1/4 cm. eninde açılır. Açılan hamur 3 cm. kareler halinde kesilir. Kesilen hamurlara karıştırılan iç malzemesi paylaştırılır. Kare halindeki hamurlar iç koyulduktan sonra kapatılır. Ocakta içine nohut ve turunç suyu ilave edilerek kaytanılan et suyuna şiş börekler atılır. Şiş börekler suyun yüzüne çıktıkları zaman ocak söndürülür. Tekrar suyun dibine çökmesi için yarım bardak soğuk su dökülür. Yağ ve salça kavrularak şiş böreğin üzerine gezdirilir. Daha sonra nane serpilerek servis yapılır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 26.03.2024
|
|