| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Siron (Giresun) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Siron (Giresun) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31646 Gönderme Tarihi: 22.Arl.2008
 5,836 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Malzemeler:
 1 kg. yufka
 1 baş soğan
 2 kase yoğurt
 bir kaşık tereyağı
 tuz.
 
 Hazırlanışı:
 Yufkalar ince rulo biçiminde sarılır, 3-4 cm. uzunluğunda kesilir. Kesilen parçalar bir tepsiye dik olarak (kesilen yerler üste gelecek biçimde) dizilir. Üzerine bolca sarımsaklı yoğurt dökülür. Yoğurdun üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir ve servis yapılır.
 
 Not: Tereyağı çabuk donduğu için yerken dökülmelidir.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |