| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Siron (Bayburt) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Siron (Bayburt) |  
|  | son fasıl Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 02.08.2019
 Mesajlar: 48
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc144746 Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2019
 2,388 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Un 5 su bardağı
 Tuz 1 çay kaşığı
 Su 2 su bardağı
 
 Una tuz ve azar azar su ekleyerek bir hamur yoğrulur. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır ve bu bezeler oklava ile açılır. Yufkalar sacın üzerinde iki taraflı olarak az pişirilir ve bir kenara alınır. Yufkalar sıcakken birer birer rulo yapılır ve rulolar ikişer cm eninde kesilir. Tepsilere dizildikten sonra fırınlayarak kurutulur. Kurumuş sironlar temiz bez torba içerisinde kış boyunca saklanır.
 
 Not: Siron özellikle Gümüşhane, Trabzon, Bayburt ve Artvinde üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilerek tüketilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |