| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Sirken 1 Kg.
 Pirinç 1 1/2 Su bardağı
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Sıvı yağ 3 Yemek kaşığı
 Kuru soğan 2 Büyük baş
 Kıyma 100 gr.
 Biber tuzu 1 Yemek kaşığı
 Tuz
 
 Sirken temizlenip doğranır. Yıkanır. Su kaynatılır. Pirinç konulup bir taşım daha kaynatılır. Doğranmış sirken eklenip pişirilir. Sirken piştiğinde süzülüp soğuk sudan geçirilir. Sıkılır. Bir tavada tereyağı, sıvı yağ, doğranmış kuru soğan, kıyma, biber tuzu, tuz kavrulur. Pişirilmiş sirken bu karışıma katılarak biraz çevrilip ateşten alınır. Mısır ekmeği ile servis yapılır.
 
 
  
 
 |