4 adet Kerskinoğlu piliç göğüs eti, şerit halinde kesilmiş
2 adet yeşil acı biber, doğranmış
3 diş sarımsak, dövülmüş
1 adet büyük boy soğan, doğranmış
1 yemek kaşığı sirke
3 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yeşil biber, doğranmış
1/2 çay bardağı limon suyu
2 çay kaşığı karabiber
Acı biber, sarımsak, soğan ve sirkeyi havanda döverek ya da blenderdan geçirerek macun kıvamına getiriniz. Piliç eti parçalarını bir kaba yerleştirip sirkeli sosu ilave ediniz. İyice karıştırdıktan sonra bir saat beklemeye bırakınız. Kimyon ve karabiberi bir saat sonra ete ekleyip iyice karıştırınız. Sııvı yağı tavada kızdırıp piliç etlerini 15-20 dakika tavanın kapağını kapatarak kızartınız.Daha sonra kapağı açıp yeşil biber dilimlerini de ekledikten sonra piliç etleri iyice pişene kadar kızartınız. Servis yapmadan önce limon suyunu salatanın üzerine gezdiriniz.
|