| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Sirkeli Patlıcan (Sinop) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Sirkeli Patlıcan (Sinop) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc86624 Gönderme Tarihi: 09.Şub.2013
 7,950 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Sinop Kız Teknik ve Meslek Lisesi
 
 ½ kg patlıcan
 ½ çay bardağı sirke
 3-4 yemek kaşığı un
 1 kase yoğurt
 2 diş sarımsak
 Tuz
 Kızarmak için sıvıyağ
 
 Patlıcanlar yıkanır ve alacalı şekilde soyulur. Patlıcan dörde bölünerek 5 cm aralıklarla kesilir. Yumuşak kıvama gelince süzülür. Soğuması için bekletilir. Sonra una bulanarak kızartılır. Kızartılan patlıcanlar ayrı bir tavaya alınır. Yoğurt, sirke ve sarımsak karıştırılır. Hazırlanan bu sos üzerine dökülür ve biraz daha pişirilir. Soğuk olarak servis yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |