| 
 
| 
 
 
 | 
 
Sirke Soslu Tavuk Kanat | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114116 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2016 
2,241 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
8 adet AYTAÇ Tabaklı Piliç Izgara Kanat
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
¾ su bardağı elma sirkesi
 
4 yemek kaşığı limon suyu
 
¾ su bardağı krema
 
Tuz ve çekilmiş tane karabiber
 
Süslemek için;
 
Limon dilimleri ve kıyılmış taze maydanoz
 
 
1 Un, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırıp AYTAÇ Tabaklı Piliç Izgara Kanat ları bulayın. Zeytinyağını ve tereyağını kalın dipli bir tencerede ya da tavada cızırdayana kadar kızdırın.
 
2 Tavanın aldığı kadar AYTAÇ Tabaklı Piliç Izgara Kanat parçasını çıtır çıtır olana kadar yaklaşık 3 dakika orta ateşte soteleyin. Isıtılmış bir tabağa alıp sıcak kalmalarını sağlayın.
 
3 Kalan AYTAÇ Tabaklı Piliç Izgara Kanat parçalarını da aynı şekilde soteleyin. Ocağı kısın.
 
4 Sirke ve limon suyunu bir kapta karıştırıp tavaya dökün ve ateşi yükseltin. Kaynatıp tavanın dibindeki kalıntıyla karıştırın ve kremayı ekleyin.
 
5 Sos suyunu çekene kadar karıştırarak ağır ağır pişirin. Tadına bakıp gerekirse tuz ve karabiber serpin.
 
6 AYTAÇ Tabaklı Piliç Izgara Kanatları limon dilimleri ve maydanozla süsleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Sirke Soslu Tavuk Kanat Tarifleri Aytaç Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |