https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2,5 - 3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
200 g tereyağı
2 yumurta sarısı
1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
70 g bitter çikolata
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Üzerine küp şeklinde kesilmiş tereyağını, yumurta sarılarını, pudra şekeri, şekerli vanilin ve sütü ilave edip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 2-3 dakika karıştırın. Karışımı eliniz ile iyice yoğurup buzdolabında 30 dakika bekletin. Süre sonunda hamuru 2 eşit parçaya bölün. Her birini 15-20 cm uzunluğunda rulo yapın ve dondurucuda 30 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Hamurları dondurucudan çıkarıp bıçak ile 0,5 cm kalınlığında dilimleyin, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika
Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve kurabiyeleri süsleyin. Çikolatalar donunca servis yapın.
|