| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Tavuk (Köy tavuğu) 1 Adet
 Mısır unu 8 Çorba kaşığı
 Sarımsak 2 Diş
 Tereyağı 1 Çorba kaşığı
 Karabiber
 Pul biber
 Hoğben (çimen otu)
 
 Köy tavuğu parçalandıktan sonra suda haşlanır. Yarım saat kadar kaynadıktan sonra içindeki tavuk parçaları alınarak suyu tencerede bırakılır. Tavuk suyunun içine mısır unu katılarak koyulaşıncaya kadar karıştırılır. Haşlanmış olan tavuk parçaları içine koyup az daha kaynatılır (10 dakika). Eritilen tereyağı, karabiber, pul biber, koğben (çimen otu) yakılıp üzerine sos olarak dökülür. Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
  
 
 |