|
|
Şipsi (Kıymadan) |
|
tomurcuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc27468
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2008
2,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuru soğan
200 gr kıyma
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı buğday un
1 çorba kaşığı salça
8 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
İnce kıyılmış soğan sıvıyağda pembeleştirilir. Üzerine kıyma eklenir ve tane tane olacak şekilde kavrulur. Üzerine salça ve tuz katılır. Un ve mısır unu, 1 su bardağı suda inceltildikten sonra karışıma eklenir. En son suyu katılır. Bir taşım kaynatılır.
|
|
Şipsi (Kıymadan) Tarifleri Çerkez Yemekleri
|
|