| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şipşak Pizza | 
 
  | 
farfara 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.08.2014 
Mesajlar: 17 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100864 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2014 
2,353 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
1 çorba kaşığı kuru maya
 
1 çorba kaşığı şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
1 yumurta ya da bir adet bazlama ekmeği
 
Üzeri için:
 
8 adet domates
 
4 yaprak biberiye
 
1 tatlı kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı süt
 
 
Derin bir kabın içinde maya ve ılık suyu karıştırın. Üzerine un, şeker ve tuzu ekleyip yumurtayı kırın, yumuşak bir hamur yoğurun. Bu karışımı kabarması için yarım saat bekletin. Kuşkonmazları da ince ince kıyın. 4 dakika kadar suda haşlayıp süzün. Hamuru kabarınca unlamış tezgâhta küçük hamurlar yapıp ortasını hafifçe açıp tepsiye yerleştirin. Ya da hiç hamur yoğurmadan bazlama ekmeğini ikiye bölüp, üzerine salça ve sütü karıştırıp sürün. Beyaz peyniri, domatesleri dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şipşak Pizza Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |