| 
 
 
 | 
Şipleme | 
  | 
aççı kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2020 
Mesajlar: 34 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151396 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2020 
889 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 kg tavuk eti
 
30 gr tereyağı
 
1 çay kaşığı tuz
 
Akıtma için
 
6 yumurta
 
6 su bardağı un
 
3 su bardağı süt
 
 
Tavuk etini büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Et yumuşayana kadar pişirin (pişirme sırasında üzerinde biriken köpüğü delikli kaşıkla alın). Etin suyunu süzüp iri parçalar şeklinde didikleyin. üzerine tuz serpip tatlandırın. Yumurtaları büyük bir kaseye kırın. Un ve sütü ekleyip tel çırpıcıyla iyice çırpın. Bir kepçe dolusu hamuru varsa sacın üzerinde yoksa yapışmaz yüzeyli tavaya döküp pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde pişirin. Tereyağına birkaç kaşık tavuk suyu ekleyip karıştırın. Hamurların üzerine tereyağı sürüp tavuk etini paylaştırın. Rulo şeklinde sarıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |