| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Sinisu Böreği (Amasya) Tarifleri Artvin Yemekleri
| 
 |  
| Sinisu Böreği (Amasya) |  
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82837 Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012
 1,892 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 6 yumurta
 Tuz
 0,5 su bardağı su
 250 gr. tereyağ
 1 kg. tuzu alınmış peynir
 Yarım demet maydanoz
 
 6 yumurta, tuz, yarım su bardağı su ve alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. 30 dakika üzerine nemli bez örtülerek dinlendirilir. 8 beze yapılır. Bezeler sini büyüklüğünde açılır. Hamurlar hafif kuruduktan sonra kaynayan tuzlu suyun içersine atılarak haşlanır. Soğuk suya atılır. Hamurun suyu süzülür. Yağlanmış tepsiye araları yağlanarak iki katlı bir peynirli maydanozlu harç konulur. Tüm hamurlar bittikten sonra dörde bölünür. Ocak üzerinde siniyi çevirerek altı pişirilir. Başka bir siniye ters çevrilerek diğer tarafı da aynı şekilde kızartılır. Tepsideki dörde bölünen börekler kızartıldıktan sonra kare şeklinde daha küçük parçalar halinde kesilip servis yapılır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |