Mustafa Özer, Doğal Beslenme Sağlık Rehberi
 
 
Malzemeler:
 
30-40 adet sağlam ve geniş sinirli ot yaprağı,
 
150 gr dolma içi,
 
500 gr bakla,
 
2 adet orta boy soğan,
 
2 adet domates,
 
1 tutam yeşil soğan,
 
maydanoz,
 
dere otu,
 
2 çorba kaşığı domates salçası,
 
2 çorba kaşığı reyhan,
 
tuz,
 
baharat.
 
 
Yapılışı:
 
Dolma içi ılık suda ıslatılır. Suyunu çeken dolma içi üzerine domates, kuru soğan, yeşil soğan, maydanoz ve dere otu doğranır. Daha sonra 2 kaşık domates salçası, reyhan, tuz ve baharatlar eklenir. Akşamdan ıslatılmış olan baklanın kabukları ayıklanarak karışıma eklenir. Su ilave edilerek karıştırılır. Bu karışımdan haşlanmış ve damarları çıkarılmış bitki yaprağı üzerine 1 çorba kaşığı harç konularak sarılan dolmalar tencereye dizilir. Normal ateşte 1 saat pişirilir. Üzerine kızgınyağda pembeleştirilmiş soğan sosu ilave edilir. 10 dakika bu şekilde düşük ateşte pişirildikten sonra servise hazır hale gelir.
 
 
Not: Öksürük otu ve pancar yaprağı da aynı şekilde yemek olarak kullanılır.
  
 |