| 
 
 
 | 
Sini Mantısı (Kırklareli) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc106586 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2015 
3,545 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kırklareli Valiliği - Öğ. Gör. Ali Çakır
 
 
3 adet kuru soğan
 
500 gr kıyma
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı nane
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yeteri kadar su
 
Hamuru için;
 
1kg un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar su
 
 
Unun ortası açılır. İçine tuz konur. Aldığı kadar su ilave edilerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Yoğrulduktan sonra hamur 5e bölünür. Her bir hamur oklava ile açılır. Açılan hamurlar kare kare kesilir. İçerisine hazırlanan harçtan konur. (Harcın yapımı: Soğanlar rendelenerek suyu sıkılır. Üzerine kıyma, karabiber, nane ve tuz konarak karıştırılır. Pişen mantıların üzerine yağlı su yapılarak dökülür. Tekrar fırına verilir. Suyunu çekince isteğe bağlı olarak sade ya da sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |