2 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Bulamak için:
Kavrulmuş susam (isteğe bağlı)
Şerbet için:
2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Şeker ve suyu bir tencereye alın. Kaynamaya başladıktan sonra 8-10 dakika kaynatın, birkaç damla limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın.
İrmik, un, yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak kalınlığında uzun rulolar yapın. Uçlarını birleştirip halka şekli verin. İsterseniz susama batırın.
Derin yağda altın sarısı olana dek kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt havluya alın.
Kızaran sıcak simitleri soğuk şerbete batırın. Şerbette 1-2 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın.

|