Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Charlot Tarifleri > Silvia Turtası (1 adet - 61,507 defa bakıldı)

Silvia Turtası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Silvia Turtası

Günseli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77
Şehir: Kıyık/EDİRNE
Kısa URL: https://ml.md/lc10778
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
2,655 defa indirildi / yazdırıldı




4 fincan un
2 fincan nişasta
3 fincan tozşeker
100 gr tereyağı
100 gr rendelenmiş çikolata
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

24 cm çapındaki fırın tepsisi iyice yağa ve una bulanır. Un, nişasta ve kabartma tozu karıştırılır. Büyük bir porselen kâsede küçük parçalara bölünmüş tereyağı ve şeker çırpılarak köpürtülür. Sonra yumurtaların sarıları teker teker katılır (her yumurtanın şansı karışıma iyice yedirilmeden diğeri katılmamalıdır). Karışım köpürünce çırpmaya ara vermeden, elekten geçirilmiş nişastalı un azar azar katılır. Daha sonra, rendelenerek 1 bardak sıcak suda eritilmiş çikolata sicim gibi ince ince akıtılarak karışıma katılır. Diğer tarafta yumurtaların akları 1 kaşık tuzla iyice çırpılarak beyaz bir köpük durumuna getirilir. Yumurtalı unlu karışım yavaş yavaş karıştırılırken, köpürmüş yumurta akları azar azar katılarak yedirilir. Sonra karışım, yağa bulanmış tepsiye boşaltılıp 180°C'ye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirilir. Tepsideki hamur kabarıp pişince buna bir kibrit çöpü batırılır. Çöp kuru olarak çıkarsa hamur pişmiştir. Kibrit çöpü nemli veya hamurlu çıkarsa tepsiyi bir süre daha fırında tutmak gerekir. Turta hazırlandıktan sonra çeşitli biçimlerde servis yapılabilir. Örneğin, 1 su bardağı tozşekerle 1 bardak su kaynatılarak koyuca bir şerbet yapılıp soğutulur. Sonra, fırından çıkarır çıkarmaz turtanın üzerine gezdirerek dökülür ve soğumaya bırakılır. Turta iyice soğuduktan sonra üzerine portakal, incir, vişne şekerlemelerinden parçalar konur ve böylece servis yapılır. Veya fırından çıkarılan turta soğutulduktan sonra üzerine pudraşeker serpilir. Bunun üzerine de türlü şekerlemeler serpiştirildikten sonra servis yapılır. Ama bu turtaya en uygun servis şekli 3 yumurta, 100 gr pudraşeker, 100 gr tereyağı, 1 paket vanilya ve 1/2 su bardağı kremayla şöylece hazırlanacak bir kremayla hazırlanan karışımla yapılandır: yumurtaların sarılan şekerle iyice çırpılarak köpürtülür. Çırpmaya ara vermeksizin vanilya ve hafifçe eritilmiş tereyağı eklenir, iyice birbirine karıştırıldıktan sonra azar azar krema katılır. Kremayla da karıştırıldıktan sonra karışım servis zamanına kadar buzdolabında tutulur. Servis yapılırken turtadan kesilen dilimlere kremadan sürülür.






Silvia Turtası Tarifleri Charlot Tarifleri



(1 adet Silvia Turtası 61,507 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort