|
Sigara Böreği |
|
emlak
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2014
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99311
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2014
1,577 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 demet maydanoz
150 gram beyaz peynir
1 yumurta
Tereyağını eritip peynir, kıyılmış maydanoz ve yumurta ile karıştırın. İçine de rendelenmiş soğanı ekleyip iç harcını hazırlayın. Yufkaları üçgen şekilde kesin ve üzerine az miktarda iç harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın. Yağı kızdırın ve 5 dakika kızartın. Servis tabaklarına dizin. İsterseniz fırında da yapabilirsiniz.
Fotoğraf "ersel" tarafından gönderildi. 04.08.2014
|
Sigara Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96096
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2014
1,381 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
3 yufka
1 yumurta
250 g beyaz peynir (yağlı)
3-4 dal dereotu
3-4 dal maydanoz
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Yufkaları şekilde görüldüğü gibi kesin.
Peyniri çatalla ezin, maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın, peynirin içine ilave edin, yumurtayı da kırın, hepsini karıştırın.
Yufkanın bir üçgen parçasının geniş tarafında malzemeden bir tatlı kaşığı koyun, iki tarafını kıvırın (sağ ve sol tarafından birer cm. içe katlayın) ve çok sıkı olmadan 2 cm genişliğinde olacak şekilde sarın, sivri ucuna 3 cm katla fırça veya elinizle ıslatın ve sonunda kadar sarın.
Böylece malzeme dağılmadan kızartabilirsiniz. Hepsini böylece sardıktan sonra harlı ateşte pembe kızartın. Kızarttığınız böreklerin yağını alması için servis tabağına peçete kağıdı koyup böreklerini üzerine dizebilirsiniz.
Not: Beyaz peynir yerine, kaşar peyniri rendesi ve beraberinde ince kıyılmış (2 cm) pastırma dilimleri de kullanabilirsiniz. Bu durumda maydanoz ve dereotu eklemeniz gerekmez, yumurta ile karışımı hazırlayabilirsiniz.
|
Sigara Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97833
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2014
1,374 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet hazır yufka
200 g beyaz peynir
½ demet maydanoz
Karabiber
Beyaz peynir bir tabak içinde çatalla iyice ezilir ince doğranmış maydanoz ve karabiber katılarak iç malzeme hazırlanır.
Her yufka ortadan ikiye katlanarak kesilir, meydana gelen yarım daire merkeze doğru üçe bölünür. Bu şekilde 18 parça sigara böreği yufkası elde edilmiş olunur.
İç malzeme, kesilmiş yufkanın geniş kenarına bir miktar konarak dolma sarar gibi, önce iki yanını içeriye kıvrılır sonra rulo halinde yuvarlanır.
Sivri ucu suyla ıslatılarak ruloya yapıştırılır. Kızgın ayçiçeği yağında her yanı gevrek sarı pembe hal alana kadar kızartılır.
|
Sigara Böreği |
|
babafingo
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc123588
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017
1,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Yufka 350 gr
Beyaz peynir 300 gr
Taze dereotu 20 gr
Zeytinyağı 100 ml
Dereotunu bıçakla doğrayın. Peyniri ayrı kapta dereotu ile karıştırın. Yufkayı serin ve üçgen şeklinde kesin, içine peyniri koyun ve sigara şeklinde sarın. Kızartmak için hazır hale getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine yağ dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve "Başlat" tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye koyduğunuz sigara böreğini bazen çevirerek kapağı kapatmadan çalışma modunu bitene kadar pişirin.
|
Sigara Böreği |
|
semagül
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc141275
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2019
550 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
2 adet yufka
250 gram beyaz peynir
Peyniri iyice ezin, üzerine kıydığınız maydanozu ekleyin ve karıştırın. Sonra yumurtaları da katın. Hepsini harmanlayarak karıştırmaya devam edin. Peynirlerin büyük parçalar halinde kalmamasına dikkat edin.
Yufkaları dörde katlayın. Eşit büyüklükte üçgen şeklinde parçalara kesin. Geniş kısımlarına hazırladığınız içten biraz koyun. Kenarlarını peynirlerin üzerine katladıktan sonra yukarı doğru rulo gibi sarın, ince uca biraz su sürün ve böreğe yapışmasını sağlayın.
Bütün parçaları bu şekilde hazırlayıp kızgın bol yağda 2-3 dakika altın rengini alana kadar kızartın ve soğutmadan servis yapın.
|
Sigara Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158529
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2021
305 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hazır yufka (isteğe göre miktar ayarlanabilir)
Böreklik çökelek
Maydanoz
Dereotu
Sıvı yağ
Önce börek için çökelek, kıyılmış maydanoz ve dereotu az tuz ve karabiber bir kapta karıştırılır.
Bir yumurtanın beyazı da konulursa tutması açısından iyi olur.
Sonra yufkalar üst üste konularak eşit parçalara bölünür.
Kalınlık isteğe bağlı ayarlanabilir.
İçerisine iç harç konularak kalın kısımdan sarılarak rulo yapılır.
Uç kısım az suya batırılır.
Tavaya sıvı yağ konulur ve kızartılır.
Çıtır çıtır hazırdır.
|
Sigara Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158573
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2021
302 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 adet yufka
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
250 gram lor peyniri
1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
2 adet yufkayı düz bir zemine serip, üçgen şeklinde kesin ve toplam 24 adet üçgen elde edin. Derin bir kabın içinde ince kıyılmış maydanoz ve lor peynirini karıştırın. Dilerseniz içine biraz da pul biber ekleyebilirsiniz. Yufkaların geniş kenarına peynirli harcı pay edin ve rulo biçiminde sarın. Rulonun açıkta kalan ucunu, suyla ıslatıp yapıştırın. Daha sonra sigara böreklerini kızgın sıvı yağda kızartın.
Not: Sigara böreği, çıtır çıtır haliyle birçok içeceğin yanına çok yakışır. Dilerseniz böreği, patates, kıyma, pastırma, kaşar peyniri gibi farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz. Yalnız fazla yağ çekmemesi için mutlaka iyice kızmış yağa atmaya dikkat edin ve sıcak sıcak tüketin. Çünkü soğuyunca lezzeti ve görüntüsü bozulur.
|
Sigara Böreği |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158062
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2021
285 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
400 gram lor peyniri
1/2 demet maydanoz
1 tutam tuz
Kızarmak için:
Sıvı yağ
İç malzeme için peynirin üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Yufkaların her birini 12 eşit üçgen parça olacak şekilde kesin. Üçgen parçaların geniş kısmına peynirli harçtan koyun. Yanlarını üzerine kapatıp rulo şeklinde sarın. Açılmalarını önlemek için uç kısımlarını suya batırıp kapatın. Tüm malzeme bitene dek işleme devam edin. Daha sonra kızgın yağda çevirerek kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
|
Sigara Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159031
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2021
282 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
10 dal ince kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
Pul biber
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Her bir yufkayı üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölün. Peynir, maydanoz, yumurta, pul biber ve karabiberi karıştırın. Yufkanın geniş kısmına peynirli karışımdan koyup sarın. Ucunu suya batırıp yapışmasını sağlayın. Yufkalar ve peynir harcı bitene kadar işleme devam edin. Kızdırılmış sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak servis yapın.
|
Sigara Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166441
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2022
255 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yufka
200 gram lor peyniri
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım demet maydanoz
Tuz
Yufkaları yırtmadan üst üste tezgahınızda açın ve bir yufkada eşit 8 dilim olacak şekilde pasta dilimi kesin. Toplamda 32 diliminiz olacak. Yufkalarınızı bir kenara ayırdıktan sonra iç harcı hazırlamaya başlayın. Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın, peynir, yoğurt ve tuzu iyice karıştırın. Sıra üçgen yufkaları malzemeyle buluşturmaya geldi. Yufkaların geniş kısımlarına iç harçtan 1 tatlı kaşığı alarak kenarlarını içe doğru katlayın ve sarın. Börekler kızartırken açılmaması için uçlarını suya batırın. Kızgın ağda bir güzel kızartın.
|
Sigara Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175440
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2023
219 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.philips.com.tr
3 adet yufka (üçgen şeklinde dilimlenmiş)
200 gr peynir (beyaz, kaşar ve mihaliç karışık)
1 adet büyük haşlanmış patates (patates tuzlu suda
haşlanacak ve çatalla ezilecek)
1 tatlı kaşığı nane
1 adet yumurta
1/3 demet maydanoz
1/3 demet dereotu
Yufka hariç tüm malzeme bir kasede karıştırılır. Üçgen kesilen yufkalara yaklaşık 1 yemek kaşığı harçtan koyularak yaprak sarma gibi sarılır. Uç kısımları su ile ıslatılarak yapıştırılır.
Philips Airfryer XXL 200 dereceye ısıtılır. Sarılmış olan tüm sigara börekleri hazneye yerleştirilerek 18 dakika kızartılır.
Her 5 dakikada bir hazne sallanarak her bir böreğin eşit pişmesi sağlanır. Bir servis tabağına alınarak sıcak servis edilir.
|
Sigara Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172361
Gönderme Tarihi: 30.May.2023
203 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
2 adet taze yufka
Harcı için:
150 g beyaz peynir, suda beklemiş ve tuzu alınmış
1 adet yumurtanın sarısı, çırpılmış
6-7 dal maydanoz, ince kıyılmış
Kızartmak için:
200 ml zeytinyağı veya ayçiçek yağı
Beyaz peyniri ve yumurta sarısını çatalla ezin. Maydanozu ilâve edin.
Yufkayı ortadan iki eşit parçaya bölüp parçaları üst üste koyun. Sonra üçgen şeklinde altı eşit parçaya kesin.
Bir tatlı kaşığı peynirli harcı üçgenin geniş tarafına koyup yufkayı harcın üzerinden yuvarlayarak sigara sarar gibi sarın. Sivri ucu suyla ıslatıp yapıştırın.
Tüm malzeme bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın.
Yağı tavada kızdırın. Börekleri kızgın yağda her tarafı altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
Kâğıt havlu üzerine alın ve 2 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
|
Sigara Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178161
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2024
125 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sozcu.com.tr
2 tane yufka
1 çorba kaşığı tereyağı
½ çay bardağı zeytinyağı
2 kaşık yoğurt
2 tane yumurta
1 kâse beyaz peynir
Karabiber
Dereotu
Maydanoz
Tereyağını eritin. Ardından zeytinyağını, yoğurdu, tereyağını, 1 yumurtayı ve karabiberi bir kabın içinde. İlk yufkanın üzerine bu karışımı bolca sürün. Ardından diğer yufkayı da üstüne koyarak sekiz üçgen olarak kesin. Bir başka kabın içinde maydanoz, dereotu ve ezilmiş peyniri karıştırın. Yufka parçalarının içine peynir karışımını koyun ve sarın. Tüm parçalar bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede fırında üstü kızarana kadar pişirin.
|
Sigara Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171151
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2023
118 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
Yağsız 150 gram beyaz peynir
1 avuç maydanoz
1,5 çay bardağı sıvı yağ
Yufkalardan 12 adet üçgen kesin. Beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozları birbirine karıştırın.
Üçgenlerin uç kısmına beyaz peynirli karışımdan koyup iki tarafını kapatıp sıkıca sarın. Uç kısmını hafifçe suya daldırıp çıkarın yapıştırın.
Bir derin tencerede sıvı yağı kızdırın. Kızgın yağda börekleri kızartın. Kızarttığınız börekleri kağıt havlu üstüne alın.
|
Sigara Böreği |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180069
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2024
94 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet yufka
200 gram beyaz peynir
1/2 demet maydanoz (isteğe bağlı)
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Beyaz peyniri bir kaseye alın ve çatalla ezin. İnce doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.
Yufkaları tezgaha serin. Her yufkayı önce 4 eşit üçgen parçaya kesin. Sonra her parçayı ortadan ikiye keserek 8 üçgen parça elde edin. Her yufkadan toplamda 8 parça çıkacak, böylece 24 adet üçgen yufka elde edeceksiniz.
Yufkaların geniş kısmına bir tatlı kaşığı kadar peynirli harç koyun. Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayarak sıkı bir şekilde sarın. Sararken yufkanın ucunu suyla hafifçe ıslatarak yapışmasını sağlayın.
Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız sigara böreklerini yağa atın ve altın rengi olana kadar kızartın. Kızartırken böreklerin her iki tarafının eşit pişmesine dikkat edin.
Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
|
|