| 
 
 
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185415 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2025 
18 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
200 g beyaz peynir (ezilmiş)
 
Bir avuç ince kıyılmış maydanoz
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Yufkaları üçgen şeklinde 6-8 parçaya bölün.
 
Ezilmiş beyaz peyniri maydanozla karıştırın.
 
Her üçgen yufkanın geniş tarafına iç harçtan koyun, kenarlarını içe katlayıp rulo yapın.
 
Uçlarını suyla yapıştırın.
 
Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın.
 
Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183417 
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2025 
60 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
300 gram beyaz peynir (isteğe göre lor veya kaşar da kullanılabilir)
 
Birkaç dal maydanoz
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Maydanozu ince ince kıyın ve peynirle karıştırın.
 
Yufkaları üçgen şekilde kesin. Her üçgenden bir sigara böreği elde edilecek.
 
Üçgenlerin geniş kısmına peynirli harçtan koyun ve kenarlarını içe kıvırarak sigara gibi sarın.
 
Uçlarını hafif ıslatıp yapıştırın ki kızarırken açılmasın.
 
Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Börekleri altın rengini alana kadar kızartın.
 
Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve sıcak servis edin.
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182896 
Gönderme Tarihi: 05.May.2025 
121 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hazır yufka
 
Böreklik lor peyniri
 
Maydanoz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Yufka üçgen şeklinde 12 eş parçaya bölünür.
 
Doğranmış maydanoz ve peynir karıştırılarak iç harcı hazır edilir.
 
Her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır.
 
Yufkanın kenarlar malzeme dökülmemesi için içe doğru bükülür ve yufka rulo şeklinde sarılır.
 
Uç kısmı su ile hafifçe ıslatarak kapatırsanız börekleriniz açılmayacaktır.
 
Hazırlanan börekler kızgın yağda çevrilerek pişirilir.
 
Dilerseniz boş bir zamanınızda hazırlayacağınız börekleri dolap poşeti ile derin dondurucuda muhafaza edebilir, yiyeceğiniz zaman istediğiniz kadarını kızartabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182736 
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2025 
92 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hazır yufka
 
Böreklik lor peyniri
 
Maydanoz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Yufka üçgen şeklinde 12 eş parçaya bölünür.
 
Doğranmış maydanoz ve peynir karıştırılarak iç harcı hazır edilir.
 
Her üçgen yufkanın alt ucuna bir kaşık dolusu kadar peynir harcı yayılır.
 
Yufkanın kenarlar malzeme dökülmemesi için içe doğru bükülür ve yufka rulo şeklinde sarılır.
 
Uç kısmı su ile hafifçe ıslatarak kapatırsanız börekleriniz açılmayacaktır.
 
Hazırlanan börekler kızgın yağda çevrilerek pişirilir.
 
 
Not: Dilerseniz boş bir zamanınızda hazırlayacağınız börekleri dolap poşeti ile derin dondurucuda muhafaza edebilir, yiyeceğiniz zaman istediğiniz kadarını kızartabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182718 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2025 
92 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
200 gram beyaz peynir
 
1/4 demet maydanoz
 
1 yumurta (kızartmak için)
 
Sıvı yağ (kızartmak için)
 
 
İlk olarak yufkaları 4'e bölün. Her bir parçanın üzerine biraz beyaz peynir ve ince doğranmış maydanoz ekleyin.
 
Yufkayı rulo şeklinde sarın ve iki ucunu kapatın. Sigara böreği şeklini verecek şekilde sarın.
 
Börekleri bir tabağa dizip, üzerine çırpılmış yumurta sürün. Afiyet olsun!
 
Derin bir tavada sıvı yağı ısıtın. Yağ kızınca börekleri tek tek kızartın.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182382 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2025 
89 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket yufka
 
İsteğe bağlı peynir
 
1 demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Pul biber
 
2 yemek kaşığı zeytin yağı
 
 
Öncelikle üçgen yufkalarımızı güzelce açıyoruz.
 
Sonra İstediğiniz peynirden kullanabilirsiniz.
 
Bütün malzemelerimizi rondoya koyup çalıştırıyoruz.
 
Sonra bir kaba koyuyoruz.
 
Yufkalarımızın içine koyup sarıyoruz.
 
Kızgın yağımıza koyuyoruz.
 
Biraz kızardığında çıkartıyoruz ve servis tabağımıza alıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180069 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2024 
248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
3 adet yufka
 
200 gram beyaz peynir
 
1/2 demet maydanoz (isteğe bağlı)
 
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
 
 
Beyaz peyniri bir kaseye alın ve çatalla ezin. İnce doğranmış maydanozu ekleyin ve karıştırın.
 
Yufkaları tezgaha serin. Her yufkayı önce 4 eşit üçgen parçaya kesin. Sonra her parçayı ortadan ikiye keserek 8 üçgen parça elde edin. Her yufkadan toplamda 8 parça çıkacak, böylece 24 adet üçgen yufka elde edeceksiniz.
 
Yufkaların geniş kısmına bir tatlı kaşığı kadar peynirli harç koyun. Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayarak sıkı bir şekilde sarın. Sararken yufkanın ucunu suyla hafifçe ıslatarak yapışmasını sağlayın.
 
Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız sigara böreklerini yağa atın ve altın rengi olana kadar kızartın. Kızartırken böreklerin her iki tarafının eşit pişmesine dikkat edin.
 
Kızaran börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178161 
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2024 
223 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sozcu.com.tr
 
 
2 tane yufka
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
½ çay bardağı zeytinyağı
 
2 kaşık yoğurt
 
2 tane yumurta
 
1 kâse beyaz peynir
 
Karabiber
 
Dereotu
 
Maydanoz
 
 
Tereyağını eritin. Ardından zeytinyağını, yoğurdu, tereyağını, 1 yumurtayı ve karabiberi bir kabın içinde. İlk yufkanın üzerine bu karışımı bolca sürün. Ardından diğer yufkayı da üstüne koyarak sekiz üçgen olarak kesin. Bir başka kabın içinde maydanoz, dereotu ve ezilmiş peyniri karıştırın. Yufka parçalarının içine peynir karışımını koyun ve sarın. Tüm parçalar bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede fırında üstü kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175440 
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2023 
340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.philips.com.tr
 
 
3 adet yufka (üçgen şeklinde dilimlenmiş) 
 
200 gr peynir (beyaz, kaşar ve mihaliç karışık) 
 
1 adet büyük haşlanmış patates (patates tuzlu suda 
 
haşlanacak ve çatalla ezilecek) 
 
1 tatlı kaşığı nane 
 
1 adet yumurta 
 
1/3 demet maydanoz 
 
1/3 demet dereotu 
 
 
Yufka hariç tüm malzeme bir kasede karıştırılır. Üçgen kesilen yufkalara yaklaşık 1 yemek kaşığı harçtan koyularak yaprak sarma gibi sarılır. Uç kısımları su ile ıslatılarak yapıştırılır. 
 
Philips Airfryer XXL 200 dereceye ısıtılır. Sarılmış olan tüm sigara börekleri hazneye yerleştirilerek 18 dakika kızartılır.
 
Her 5 dakikada bir hazne sallanarak her bir böreğin eşit pişmesi sağlanır. Bir servis tabağına alınarak sıcak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172361 
Gönderme Tarihi: 30.May.2023 
332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
 
 
2 adet taze yufka 
 
Harcı için:
 
150 g beyaz peynir, suda beklemiş ve tuzu alınmış
 
1 adet yumurtanın sarısı, çırpılmış
 
6-7 dal maydanoz, ince kıyılmış
 
Kızartmak için:
 
200 ml zeytinyağı veya ayçiçek yağı 
 
 
Beyaz peyniri ve yumurta sarısını çatalla ezin. Maydanozu ilâve edin.
 
Yufkayı ortadan iki eşit parçaya bölüp parçaları üst üste koyun. Sonra üçgen şeklinde altı eşit parçaya kesin. 
 
Bir tatlı kaşığı peynirli harcı üçgenin geniş tarafına koyup yufkayı harcın üzerinden yuvarlayarak sigara sarar gibi sarın. Sivri ucu suyla ıslatıp yapıştırın. 
 
Tüm malzeme bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın. 
 
Yağı tavada kızdırın. Börekleri kızgın yağda her tarafı altın sarısı bir renk alıncaya kadar kızartın.
 
Kâğıt havlu üzerine alın ve 2 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171151 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2023 
233 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
Yağsız 150 gram beyaz peynir
 
1 avuç maydanoz
 
1,5 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Yufkalardan 12 adet üçgen kesin. Beyaz peyniri ve ince kıyılmış maydanozları birbirine karıştırın.
 
Üçgenlerin uç kısmına beyaz peynirli karışımdan koyup iki tarafını kapatıp sıkıca sarın. Uç kısmını hafifçe suya daldırıp çıkarın yapıştırın.
 
Bir derin tencerede sıvı yağı kızdırın. Kızgın yağda börekleri kızartın. Kızarttığınız börekleri kağıt havlu üstüne alın.
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166441 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2022 
395 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yufka
 
200 gram lor peyniri
 
150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
Yarım demet maydanoz
 
Tuz
 
 
Yufkaları yırtmadan üst üste tezgahınızda açın ve bir yufkada eşit 8 dilim olacak şekilde pasta dilimi kesin. Toplamda 32 diliminiz olacak. Yufkalarınızı bir kenara ayırdıktan sonra iç harcı hazırlamaya başlayın. Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın, peynir, yoğurt ve tuzu iyice karıştırın. Sıra üçgen yufkaları malzemeyle buluşturmaya geldi. Yufkaların geniş kısımlarına iç harçtan 1 tatlı kaşığı alarak kenarlarını içe doğru katlayın ve sarın. Börekler kızartırken açılmaması için uçlarını suya batırın. Kızgın ağda bir güzel kızartın.
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159031 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2021 
380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
 
10 dal ince kıyılmış maydanoz
 
1 adet yumurta
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
Her bir yufkayı üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölün. Peynir, maydanoz, yumurta, pul biber ve karabiberi karıştırın. Yufkanın geniş kısmına peynirli karışımdan koyup sarın. Ucunu suya batırıp yapışmasını sağlayın. Yufkalar ve peynir harcı bitene kadar işleme devam edin. Kızdırılmış sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158573 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2021 
405 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 adet yufka
 
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
 
250 gram lor peyniri
 
1 çay kaşığı pul biber
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
2 adet yufkayı düz bir zemine serip, üçgen şeklinde kesin ve toplam 24 adet üçgen elde edin. Derin bir kabın içinde ince kıyılmış maydanoz ve lor peynirini karıştırın. Dilerseniz içine biraz da pul biber ekleyebilirsiniz. Yufkaların geniş kenarına peynirli harcı pay edin ve rulo biçiminde sarın. Rulonun açıkta kalan ucunu, suyla ıslatıp yapıştırın. Daha sonra sigara böreklerini kızgın sıvı yağda kızartın.
 
 
Not: Sigara böreği, çıtır çıtır haliyle birçok içeceğin yanına çok yakışır. Dilerseniz böreği, patates, kıyma, pastırma, kaşar peyniri gibi farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz. Yalnız fazla yağ çekmemesi için mutlaka iyice kızmış yağa atmaya dikkat edin ve sıcak sıcak tüketin. Çünkü soğuyunca lezzeti ve görüntüsü bozulur.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158529 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2021 
404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hazır yufka (isteğe göre miktar ayarlanabilir)
 
Böreklik çökelek
 
Maydanoz
 
Dereotu
 
Sıvı yağ
 
 
Önce börek için çökelek, kıyılmış maydanoz ve dereotu az tuz ve karabiber bir kapta karıştırılır.
 
Bir yumurtanın beyazı da konulursa tutması açısından iyi olur.
 
Sonra yufkalar üst üste konularak eşit parçalara bölünür.
 
Kalınlık isteğe bağlı ayarlanabilir.
 
İçerisine iç harç konularak kalın kısımdan sarılarak rulo yapılır.
 
Uç kısım az suya batırılır.
 
Tavaya sıvı yağ konulur ve kızartılır.
 
Çıtır çıtır hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158062 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2021 
399 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet yufka
 
400 gram lor peyniri
 
1/2 demet maydanoz
 
1 tutam tuz
 
Kızarmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
İç malzeme için peynirin üzerine kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Tuzunu ayarlayın. Yufkaların her birini 12 eşit üçgen parça olacak şekilde kesin. Üçgen parçaların geniş kısmına peynirli harçtan koyun. Yanlarını üzerine kapatıp rulo şeklinde sarın. Açılmalarını önlemek için uç kısımlarını suya batırıp kapatın. Tüm malzeme bitene dek işleme devam edin. Daha sonra kızgın yağda çevirerek kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. 1-2 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
semagül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.03.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141275 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2019 
673 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım demet maydanoz
 
2 adet yumurta
 
2 adet yufka
 
250 gram beyaz peynir
 
 
Peyniri iyice ezin, üzerine kıydığınız maydanozu ekleyin ve karıştırın. Sonra yumurtaları da katın. Hepsini harmanlayarak karıştırmaya devam edin. Peynirlerin büyük parçalar halinde kalmamasına dikkat edin.
 
Yufkaları dörde katlayın. Eşit büyüklükte üçgen şeklinde parçalara kesin. Geniş kısımlarına hazırladığınız içten biraz koyun. Kenarlarını peynirlerin üzerine katladıktan sonra yukarı doğru rulo gibi sarın, ince uca biraz su sürün ve böreğe yapışmasını sağlayın.
 
Bütün parçaları bu şekilde hazırlayıp kızgın bol yağda 2-3 dakika altın rengini alana kadar kızartın ve soğutmadan servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
babafingo 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.03.2017 
Mesajlar: 25 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123588 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2017 
1,178 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://multicooker.com
 
 
Yufka 350 gr
 
Beyaz peynir 300 gr
 
Taze dereotu 20 gr
 
Zeytinyağı 100 ml
 
 
Dereotunu bıçakla doğrayın. Peyniri ayrı kapta dereotu ile karıştırın. Yufkayı serin ve üçgen şeklinde kesin, içine peyniri koyun ve sigara şeklinde sarın. Kızartmak için hazır hale getirin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine yağ dökün. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 20 dakika olarak ayarlayın ve "Başlat" tuşuna basın. Geri sayım başladıktan sonra hazneye koyduğunuz sigara böreğini bazen çevirerek kapağı kapatmadan çalışma modunu bitene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
emlak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.06.2014 
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99311 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2014 
1,681 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yufka
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
1 demet maydanoz
 
150 gram beyaz peynir
 
1 yumurta
 
 
Tereyağını eritip peynir, kıyılmış maydanoz ve yumurta ile karıştırın. İçine de rendelenmiş soğanı ekleyip iç harcını hazırlayın. Yufkaları üçgen şekilde kesin ve üzerine az miktarda iç harcı yerleştirip rulo şeklinde sarın. Yağı kızdırın ve 5 dakika kızartın. Servis tabaklarına dizin. İsterseniz fırında da yapabilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "ersel" tarafından gönderildi. 04.08.2014
  
 | 
Sigara Böreği | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97833 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2014 
1,475 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet hazır yufka
 
200 g beyaz peynir
 
½ demet maydanoz
 
Karabiber
 
 
Beyaz peynir bir tabak içinde çatalla iyice ezilir ince doğranmış maydanoz ve karabiber katılarak iç malzeme hazırlanır.
 
Her yufka ortadan ikiye katlanarak kesilir, meydana gelen yarım daire merkeze doğru üçe bölünür. Bu şekilde 18 parça sigara böreği yufkası elde edilmiş olunur.
 
İç malzeme, kesilmiş yufkanın geniş kenarına bir miktar konarak dolma sarar gibi, önce iki yanını içeriye kıvrılır sonra rulo halinde yuvarlanır.
 
Sivri ucu suyla ıslatılarak ruloya yapıştırılır. Kızgın ayçiçeği yağında her yanı gevrek sarı pembe hal alana kadar kızartılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |