2 adet tavuk göğsü (ızgarada ya da tavada pişirilmiş)
1 adet baget, ciabatta veya tost ekmeği (isteğe göre)
4-5 yaprak marul (tercihen Romaine)
1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
2 yemek kaşığı Sezar sosu (hazır ya da ev yapımı)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sezar Sos İçin (ev yapımı yapmak isterseniz)
1 diş sarımsak (ezilmiş)
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı Worcestershire sosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Tavuk göğüslerini ince şeritler halinde kesin. Zeytinyağında tuz ve karabiberle birlikte tavada ya da ızgarada pişirin. Dilerseniz tavukları marine ederek daha aromatik bir tat yakalayabilirsiniz.
Seçtiğiniz ekmekleri ortadan ikiye bölün. İsterseniz hafifçe tostlayarak çıtırlık katabilirsiniz.
Ekmeklerin alt kısmına biraz Sezar sos sürün. Üzerine marul yapraklarını yerleştirin. Tavuk dilimlerini ekleyin. Parmesan peyniri serpiştirin. Üzerine biraz daha Sezar sos gezdirin ve diğer ekmek parçasını kapatın.

|