| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şeytan Kahvesi | 
 
  | 
paraf 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2012 
Mesajlar: 65 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99901 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2014 
5,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
2 fincan filtre kahve 
 
2 kahve kaşığı toz şeker 
 
1 portakalın helezon şeklinde soyulmuş kabuğu. Kabuk üzerine 2-3 cm. aralıklarla karanfil sokulur.
 
1 parça limon kabuğu 
 
2 parça çubuk tarçın
 
Özel kahve tavası 
 
Özel kahve kepçesi 
 
Büyük çatal 
 
Fincan 
 
 
Özel kahve tavası ateşe oturtularak su konur.
 
Toz şeker, çubuk tarçın, limon kabuğu, portakal kabuğu, tavaya konarak ısıtılır.
 
Portakal kabuğu çatalla yukarıya kaldırılır. 
 
Kepçe ile tavadan alınan karışım kabuk üzerine yavaş yavaş dökülür.
 
Portakal kabuğu tekrar tavaya konur. Üzerine filtre kahve ilave edilip ısıtılır.
 
Özel kepçesiyle tavadan alınıp süzülerek fincanlara konur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şeytan Kahvesi Tarifleri Ayran Tarifleri
 | 
 
 
 
 |