| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şevketi Bostan Paça | 
 
  | 
şirinim 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc127421 
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2017 
1,070 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
https://www.kristalyaglari.com
 
 
1 kg ayıklanmış şevketi bostan
 
1 adet soğan
 
2 kahve fincanı Kristal Zeytinyağı
 
Yarım limon
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Terbiye malzemeleri
 
1,5 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
6 diş sarımsak
 
2 yemek kaşığı Kristal Zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
4 yemek kaşığı sirke
 
Tuz
 
 
Şevketi bostanın kök kısımları yeşil kısımlarından ayrılır, kararmaması için limonlu suda bekletilir. Tencereye zeytinyağı eklenir üzerine ince doğranmış soğanlar ilave edilerek kavrulur. Üç su bardağı su eklenerek kaynaması beklenir. Kaynayan suya şevketi bostanın kök kısımları konur, pişmesine yakın yaprak kısımları ilave edilir. Tekrar kaynamaya başladığında ocağın altı kısılır ve pişmesi beklenirken ayrı bir yerde terbiyesi için, zeytinyağı ve sarımsak ocakta hafif çevrilir, şevketi bostanın sıcak suyundan az bir miktar alınarak buraya eklenir. Sonra kalan malzemelerle karıştırılarak terbiye hazırlanır, pişen yemeğe yavaş yavaş ilave edilir Az kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şevketi Bostan Paça Tarifleri Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
 | 
 
 
 
 |