| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şetaret Bacı Usulü Patlıcan | 
 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9810 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2006 
2,631 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Kullanılacak Malzeme
 
6 adet orta boy patlıcan
 
2 kaşık un
 
Küçük paket margarin
 
1 bardak süt
 
100 gr kaşarpeyniri
 
Tuz
 
 
Yapılışı
 
4 adet soyulmamış patlıcan yıkanarak, 4 eşit parçaya bölünür.Tuzlu suda haşlanır, süzülerek içleri boşaltılır.Artan iki patlıcan ateş üzerinde közlenir. İyice yumuşayınca kabukları soyulur. Diğer patlıcanların içleri ile birlikte karıştırılarak tahta kaşıkla ezilir. Un bir kaşık yağ ile birlikte hafif kavrulur. Süt azar azar ilave edilir. Koyulaşmaya başlayınca kıyılan patlıcanlar ilave edilir. Biraz peynir ve tuz konarak pişirilir. Elde ettiğimiz karışımı, içini boşalttığımız patlıcanların içine doldurulur. Yağlanmış tepsiye dizilerek üstlerine eritilmiş yağ ve rende kaşar serpilir. Üstleri iyice kızarıncaya kadar fırında pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şetaret Bacı Usulü Patlıcan Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |