|
|
Şerit Katmer Poğaça |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105664
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2015
1,472 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr margarin
2 tane yumurta
1 tatlı kaşığı yaşmaya
1,5 çay bardağı ılık su veya süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 kase peynir
3,4 dal maydanoz
Hamuru için yoğurma kabına yumurta, margarin, maya, su veya süt, tuz ve şekeri koyup karıştıralım. Un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Bu hamuru 4 parçaya bölelim. Her bir bezeyi tezgaha alıp oklavayla ince açalım. Üstlerine erimiş soğumuş margarini sürelim. Üst üste koyalım. Bohça katlar gibi katlayalım. Dolaba koyup yarım saat bekletelim. Sonra dolaptan çıkarıp hamuru oklava veya merdaneyle tekrar açalım üzerine kalan yağı sürüp tekrar bohça katlar gibi katlayalım. Dolaba kaldırıp 1 saat yağının iyice donmasını sağlayalım. Süre sonunda hamuru çıkarıp 1 cm. kalınlığında açalım. Hamuru 1 parmak kalınlığında şeritlere keselim. Şerit hamuru ucundan başlayıp rulo saralım. Bu sardığımız rulonun ortasına peynirli harcı koyup kenarlarını ve katlarını bozmadan hamuru kapatalım. Tepsiye kapattığımız kısmı altta kalacak şekilde dizelim. Tüm şeritlere aynı işlemi yapalım. Isıtılmış 180C'de pişirirelim.
|
|
Şerit Katmer Poğaça Tarifleri Açma Tarifleri
|
|