Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Baton Pasta Tarifleri > Şerbetli Pasta (1 adet - 88,517 defa bakıldı)

Şerbetli Pasta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şerbetli Pasta

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc63316
Gönderme Tarihi: 20.May.2011
2,786 defa indirildi / yazdırıldı




1 tatlı kaşığı rafine yağ
250 gr sütsüz (bitter) çikolata (ufak parçalar halinde kırılmış)
1+1/4 su bardağı taze portakal suyu
1/2 su bardağı su
60 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
1 portakalın kabuğu (ince rendelenmiş)
1 küçük limonun kabuğu (ince rendelenmiş)
1 küçük limonun suyu
15 gr (3 yaprak) jelatin (3 çorba kaşığı sıcak portakal suyunda eritilmiş)

Buzdolabının derecesini en soğuğa ayarlayınız. 3 su bardaklık desenli bir kalıbı 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayıp, kağıt peçete üstüne ters kapatarak 10 dakika, fazla yağının süzülmesi için bir kenarda bekletiniz. Kalıbı buzdolabına koyup, soğutunuz.
Orta boy, kalın bir tencerede, çikolatayı, çok az su ile ağır ateşte sık sık karıştırarak eritiniz. Çikolata erir erimez, tencereyi ateşten indiriniz.
Kalıbı buzdolabından çıkarıp, eritilmiş çikolatayı içine boşaltınız. Kalıbı döndürüp, eğerek çikolatayı her yanına yayınız. Kalıbı kırılmış buz parçalarının üstüne oturtup, döndürme ve eğmeye devam ederek çikolatayı her yanına aynı kalınlıkta dağıtınız. Kalıbı buzdolabına koyup soğutunuz.
Harcı yapmak için portakal suyu, su, şeker, portakal kabuğu rendesi, limon kabuğu rendesi ve limon suyunu orta boy 'bir tencereye koyunuz.
Tencereyi ağır ateşe oturtup, şeker eriyene kadar sürekli karıştırınız. Şeker eriyince ateşi yükseltip, şerbeti kaynatınız. Şerbet kaynayınca tencereyi ateşten indirip, erimiş jelatini katarak 3 su bardaklık buz kalıbına boşaltınız.
Kalıbı buzdolabının buzluk kısmına koyup, 30 dakika bekletiniz. Buz kalıbını buzluktan çıkarıp, içindeki şerbeti orta boy bir kaseye aktararak yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla 3 dakika çırpınız. Karışımı yeniden buz kalıbına doldurup buzlukta 4 saat, her saat başı çıkarıp, çırparak bekletiniz.
Şerbeti buzluktan çıkarıp bir kez daha çırpınız.
Çikolatalı kalıbı buzdolabından alıp, portakal şerbetini kaşıkla doldurarak düz kenarlı bir bıçakla üstünü düzgünleştiriniz.
Kalıbı buzluğa sokup, bir gece bırakınız.
Servis etmeden önce kalıbı buzluktan çıkarıp, üstüne soğutulmuş bir servis tabağını ters olarak kapatınız. İkisini birlikte tutarak ters yüz ederek tatlıyı tabağa çıkarınız. (Tatlının kalıptan kolayca çıkması gerekir.)
Tatlınızı hemen servis ediniz.






Şerbetli Pasta Tarifleri Baton Pasta Tarifleri



(1 adet Şerbetli Pasta 88,517 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort