| 
 
 
 | 
Şerbetli Börek (Fındıklı) | 
  | 
peri kızı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37181 
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2009 
2,472 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet hazır yufka
 
200 ml süt
 
250 gr tereyağı veya margarin
 
200 gr kırık fındık
 
50 gr tozşeker
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Şerbet için:
 
1.5 su bardağı su
 
1.5 su bardağı tozşeker
 
 
Yufkaları dörde kesin. Geniş ve derin bir tavada 25 gr margarini eritip ocağı kısın. Yufkaları sütle ıslatıp 4 kat yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde tavaya yerleştirin. Fındık, şeker ve tarçın serpip tekrar sütlü yufkaları dizin ve malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın.
 
Yufkaların dışa sarkan kısımlarını içe katlayın ve ocağı biraz açıp küp küp kesilmiş margarin ya da tereyağı parçalarını kenarlara serpiştirin. Böreği orta ateşte pişirmeye başlayın. Bir yanda da su ve şekeri kaynatıp soğumaya bırakın.
 
Böreğin altı kızarınca diğer tarafını spatula veya düz bir kapak yardımı ile çevirin ve pişirmeye devam edin. Altının kızarıp kızarmadığını böreği bir kenarından kaldırarak kontrol edin.
 
Sonra hazırladığınız şerbetin yarısını üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince kalanını da ilave edip soğuyuncaya kadar bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |