| 
 
| 
 
 
 | 
 
SEPETTE TAVUK | 
 
  | 
nedimex 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 17.07.2005 
Mesajlar: 564 Şehir: Kadiköy/Istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3097 
Gönderme Tarihi: 01.May.2006 
2,828 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
3 adet yufka
 
2 adet tavuk göğsü (but da olabilir.)
 
8-10 adet mantar(haşlanmış.)
 
3-4 diş sarımsak
 
1 demet maydanoz
 
3 çorba kaşığı kadar un
 
margarin
 
tuz, karabiber
 
 
4-6 Kişilik
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
Yufkalar mendil büyüklüğünde (20x20 cm) karelere kesilir. 3 kat üst üste uçları kaydırılarak konur (altı köşeli yıldız gibi gözükecek). Kenarlarına biraz margarin sürülüp, küçük güveç kaplarına konur. Küçük sepet şeklini alacak şekilde 10 -15 dak. orta ısılı fırında  hafif kızartılır.
 
Bir tavada yağ biraz kızdırıldıktan sonra kuşbaşı doğranmış,tuzlanıp,unlanmış tavuk parçaları ciğer gibi kavrulur. İçine mantar,küçük çentilmiş sarımsaklar.ince kıyılmış maydanoz ve kara biber de ilave edilerek biraz daha kavrulmaya devam edilir. Etler nar gibi kızardıktan sonra, fırından çıkan sepet yufkalar kalıplarından çıkartılarak, hazırlanan içle doldurulur, servis yapılır (istenirse servis saatine kadar ılık fırında bekletilir).
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
SEPETTE TAVUK Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
 | 
 
 
 
 |