2 kişilik
 
2 adet fileto edilmiş mercan balığı
 
1 adet dörde bölünmüş hindiba
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı kapari çiçeği
 
Yarım çay kaşığı safran
 
1/4 bağ semizotu
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
4 adet kiraz domates
 
 
Fileto edilmiş mercanların üzerine tuz ve karabiber serpip tatlandırın. Ardından balıkları, dörde bölünmüş hindiba ile rulo haline getirip fırın tepsisine dizin. Orta ısılı fırında pişirin. Orta büyüklükteki bir tavada tereyağını eritip, içine küçük doğranmış sarımsak ve kapari çiçeğini ilave edin. Daha sonra toz safran, ince kıyılmış semizotu, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip tekrar soteleyin. Servis tabağına semizotlu karışımı koyun. Üzerine balıkları yerleştirip, kiraz domateslerle birlikte servis yapın.
  
 |