|
|
Semizotlu Milföy Böreği |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc41859
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2009
2,922 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 demet semizotu
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı pekmez
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 yemek kaşığı nişasta
Hazırlanışı:
Küp küp doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. Kavrulan soğanların üzerine ayıkladığınız semizotu yapraklarını, tuz ve karabiberi ekleyip kavurun. Tezgaha biraz nişasta dökün ve 2 adet milföy hamurunu birleştirip açın. Açma işlemi zorlaştıkça azar azar nişasta ilave edin, bu sayede baklava hamuru kadar ince bir hamur elde edersiniz. İçerisine hazırladığınız pazılı harcı yayın ve rulo şeklinde katlayın. 20'şer santim boyunda kesin. Üzerlerine yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp sürün. Susam serpip, 180 dereceye ayarladığınız fırında pişirin.
|
|
Semizotlu Milföy Böreği Tarifleri Halk Yemek Tarifleri
|
|