| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şelame | 
 
  | 
hüsniye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.01.2013 
Mesajlar: 36 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103537 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2014 
11,917 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Hamur için:
 
3 su bardağı un
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 çay bardağından sıvı yağı
 
1 tane 1 yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım paket kabartma tozu
 
1 çay bardağından az Su
 
İç malzemeleri:
 
200 gr beyaz peynir
 
Bir miktar doğranmış maydanoz
 
Kızartmak için:
 
2 su bardağı sıvı yağ
 
 
Hamur malzemelerini derince bir kapta karıştırın, suyu yavaş yavaş ilave ederek hamuru hazırlayın. Unladığınız tahtanın üzerinde hamuru ikiye ayırın ve her hamuru merdane kalınlığında rulo yapın. Rulodan 2 cm genişliğinde dilimler kesin ve her dilimi una bulayarak merdane ile açın, yaklaşık yarım cm kalınlığında. İç malzemesini koyarak ay şeklinde kapatın kenarlarına bastırarak iyice tutturun. Kızdırılmış yağda her iki tarafını da kızartın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şelame Tarifleri Kaygana Tarifleri
 | 
 
 
 
 |