|
|
Şekerpare |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182920
Gönderme Tarihi: 07.May.2025
46 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram tereyağı
1 su bardağı irmik
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı vanilin
Şerbet için:
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Birkaç damla limon suyu
Şerbeti hazırlayın: Su ve şekeri bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.
Şekerpare hamurunu hazırlamak için, tereyağını, sıvı yağı, irmiği, un ve kabartma tozunu karıştırın. Ardından sütü, yumurtayı ve vanilini ekleyip yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin. Üzerlerine parmakla hafifçe baskı yapın.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengini alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğuyan şerbeti dökün ve şerbeti çekmesi için bir süre bekleyin.
Şekerpareler şerbeti çekince, tatlı servise hazırdır.

|
Şekerpare |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182983
Gönderme Tarihi: 11.May.2025
31 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kurabiye hamuru için:
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 – 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
Fındık, badem veya ceviz içi
Su ve şekeri bir tencereye alın, kaynamaya başlayınca 10 dakika kısık ateşte pişirin. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Tereyağı, sıvı yağ, yumurta ve pudra şekerini yoğurma kabına alın. Ardından irmik, vanilin, kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve üzerine fındık/badem yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin.
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine, soğumuş şerbeti dökün. Tatlının şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat bekletin.

|
Şekerpare |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1923 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183853
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2025
27 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paket vanilin
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 – 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 – 3 dilim limon
1 yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Bütün fındık ya da badem (isteğe bağlı)
İlk olarak şerbeti hazırlayarak soğumaya bırakın. Bir tencereye su ve şekeri alın, karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimleri ve limon suyunu ekleyin. 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Derin bir yoğurma kabına tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve yumurtayı alın. Güzelce karıştırın. Ardından irmik, limon kabuğu rendesi, limon suyu, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine fındık ya da badem yerleştirin (isteğe bağlı). Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğumuş limonlu şerbeti gezdirin. Şerbetin çekmesi için en az 2-3 saat bekletin. Dinlendikçe lezzeti artar.

|
|
Şekerpare Tarifleri Baba Tatlısı Tarifleri
|
|