| 
 
 
 | 
Şekerpare | 
  | 
nerminB 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 22.11.2007 
Mesajlar: 1 Şehir: şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19434 
Gönderme Tarihi: 22.Kas.2007 
3,415 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 SU BARDAGI İRMİK
 
1 SU BARDAGI SIVI YAĞ
 
125  GR MARGARİN
 
1 SU BARDAĞI ŞEKER
 
1 PAKET KABARTMA TOZU
 
1 PAKET VANİLİN 
 
2 YUMURTA
 
ALABİLDİĞİ KADAR 
 
ŞERBETİ
 
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
 
2 BARDAK SU
 
BİR KAÇ DAMLA LİMON SUYU
 
 
Bütün malzemeler bir kaba konur ve yavaş yavaş un alınırak kulak memesi kıvamına gelinceye kadar karıstırılır.sonra 15 dk dinlendirilir.yağlanmış tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapılarak yerleştirilir. Bu yuvarlak hamurların ortasına ceviz konuluR.önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin 
 
 
 ML® Kahriyat için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 16.01.2025
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
BnSONY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.10.2007 
Mesajlar: 46
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18415 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2007 
2,712 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 su bardağı un
 
150 gr pudraşeker
 
2 yumurta
 
125 gr margarin
 
125 gr tereyağı
 
1 su bardağı irmik
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
50 gr fındık içi
 
Şerbeti İçin;
 
3 su bardağı tozşeker
 
3 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Margarin ve tereyağını oda ısısında yumuşatın. Un, pudraşeker, 2 yumurta, irmik, kabartma tozu, margarin ve tereyağını karıştırıp yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin. Ortalarına birer fındık batırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
 
Şeker, su ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Koyulaşınca tencereyi ocaktan alıp soğutun. Şurubu sıcak şekerparenin üzerine dökün. Bekletip servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 03.10.2024
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
R.Dumankaya 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.09.2007 
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18351 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2007 
3,826 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. un
 
3 yumurta
 
100 gr. irmik
 
250 gr. tereyağı
 
100 gr. pudra şekeri
 
1 paket BAŞAK Hamur Kabartma Tozu
 
1 paket BAŞAK Şekerli Vanilin
 
50 gr. fındık
 
Şurup için; 
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
yarım limon suyu
 
 
Malzemenin hepsini bir kap içinde ozleşene dek yoğununuz.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayınız üzerine fındık koyunuz. Yağlanmış tepsiye diziniz.
 
15-20 dk. pişiriniz.
 
Şerbeti için, suyu ve şekeri kaynatıp üzerine limon suyu ilave ediniz. Soğuttuğunuz hamurların üzerine sıcak şerbeti dökünüz.
 
Şekerpareler, şerbeti çektikten sonra servis yapınız.
 
 
 ML® Susamlı Fındıkpare için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
cemsertel 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.09.2007 
Mesajlar: 10 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17882 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2007 
3,737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Zeynep Taşhanlar
 
 
2 kahve fincanı erimiş tereyağı, 
 
2 kahve fincanı pudra şekeri, 
 
4 kahve fincanı un, 
 
3 kahve fincanı irmik, 
 
1 yumurta, 
 
1 paket vanilya, 
 
1 paket kabartma tozu, 
 
Bir avuç fındık içi 
 
Şerbeti: 
 
2,5 su bardağı şeker, 
 
2,5 su bardağı su, 
 
Biraz limon suyu
 
 
Öncelikle şerbeti hazırlayıp bir kenara soğumaya bıraktım. Diğer tarafta yağ ve pudra şekerini karıştırdım. Yumurta ve diğer malzemeleri ilave ederek yoğurdum. Hamurdan cevizden büyük parçalar alınıp yuvarlayarak hafif yassıltıp üzerine 1 fındık batırıp fırında pişirdim. Fırından çıkan tatlıyı 1-2 dakika bekletip üzerine ılık şurup döktüm. Üzerine bir tepsi koyarak yumuşamasını sağladım.
 
 
 ML® Perçem için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 16.01.2025
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
elvan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.09.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17498 
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007 
3,653 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
5 kahve fincanı margarin
 
2 yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
3 su bardağı un
 
Ceviz içi
 
Şerbet için:
 
2.5 su bardağı tozşeker
 
3.5 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Çukur bir kapta un, sıvıyağ, margarin, kabartma tozu ve 1 yumurtayı karıştırıp iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelince hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verin.
 
Hazırladığınız hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine elinizle hafifçe bastırın. Kalan 1 yumurtanın sarısını üzerlerine sürüp ortalarına bir parça cevizi bastırarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
 
Ayrı bir kapta tozşeker ve suyu şerbet kıvamına gelene kadar kaynatın. Limon suyunu ilave edip ateşten alın ve soğumaya bırakın. Tepsiyi fırından çıkarıp şekerpareler sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.
 
 
 ML® Mazruf Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
yaralı yürek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.08.2007 
Mesajlar: 29
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16841 
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2007 
3,748 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta (1 sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
 
1 çay bardağı irmik
 
1 paket eritilmiş tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
Aldığı kadar un
 
Fındık
 
Şerbet için:
 
2  su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
1/2 limon suyu
 
 
Yağ eritilir, toz şeker, yumurta, irmik ile karıştırılır. En son un, kabartma tozu, vanilya eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurda ceviz gibi yuvarlaklar yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine fındık bastırılır, yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirilir. Kızarınca firından alınır ve ılık şerbet şekerpareye iyice yedirilir.
 
 
 ML® Yenigün Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
neriman 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2007 
Mesajlar: 21
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16720 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2007 
3,746 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Su bardağı un
 
12 Çorba kaşığı sadeyağ
 
2 Su bardağı pudra şekeri
 
1 Çorba kaşığı irmik
 
6 Yumurta
 
Bir miktar kabartma tozu 
 
Şurup için : 
 
4 Su bardağı toz şeker 
 
3 Su bardağı su
 
Yarım limonun suyu
 
 
Un elendikten sonra içine pudra şekeri, yumurta yağı konulup karıştırdıktan sonra irmik eklenir. Daha sonra kabartma tozu konulup sonra yoğrulup ufak ufak bölündükten sonra tepsiye dizilir. Orta ısıdaki fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkartılan şekerpareye daha önce hazırlanmış şurup (soğuk olacak) dökülür.
 
 
 ML® Akgül Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10690 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2007 
4,450 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr tereyağı
 
250 gr pudraşeker
 
1 paket vanilya
 
1/2 kg un
 
4 yumurtanın sarısı
 
rendelenmiş yarım limon kabuğu
 
Şurubu için:
 
1 kg tozşeker
 
1 limonun suyu
 
 
Tereyağı porselen bir kâseye konur. Üzerine pudraşeker katılır. Tahta kaşıkla döverek iyice ağartılır. Elenmiş un azar azar dökülerek karıştırılmakta olan yağlı şekere yedirilir. Dört yumurtanın şansı ve rendelenmiş yarım limon kabuğu (limon kabuklan rendelenmeden önce içindeki beyaz yerler çıkarılır) katılarak hamur iyice yoğundur. Hamur kıvamını bulunca bundan ceviz iriliğinde parçalar alınır ve her biri avuç içinde yuvarlanır, hafifçe bastınlarak yassılaştırılır. Sonra önceden yağlanıp una bulanmış fırın tepsisine aralıklı bir biçimde yerleştirilir. Her yassı yuvarlağın ortasına kavrulmuş bir iç fındık veya badem konur. Tepsi kızgın fırına konur ve orta ısıda (180°C) yarım saat kadar pişirilen şekerpare hamuru pembeleşin-ce fınndan çıkarılır. Hamur pişerken tencereye tozşeker ve üstünü örtüp iki parmak aşacak kadar su konur. Bir limonun suyu da eklenerek tencere orta ateşe oturtulur. Şeker karıştırılıp eritilir ve şurup kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Şurup kıvamını bulunca ateşten indirilip soğutulur. Şekerpare fırından çıkarılır çıkarılmaz üzerine soğutulmuş şurup dökülür. Tatlı, şurubunu iyice çekip soğuduktan sonra tabaklara konur ve böylece servis yapılır.
 
 
 ML® Benli Nurşah için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
Cemile 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.11.2006 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc10128 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006 
3,787 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yumurta 
 
4 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket margarin
 
ÜZERİNE:
 
1 Paket yumurta sarısı
 
Fındık
 
ŞERBET:
 
3,5su bardağı şeker,5 su bardağı un
 
3,5 su bardağı Su
 
1/4 limon 
 
 
Ön hazırlık olarak şerbeti kaynatalım. Soğumaya bırakalım sonra Limon sıkalım. Margarini eritelim. Büyükçe bir kaba 2 yumurtayı kıralım. Akları ve sarıları iyice karışıncaya kadar çırpalım. Margarini elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde küçük yuvarlak toplar yapalım
 
Bir fırın tepsisine hafifçe yağlayalım. Hamur topları düzelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim Ortalarına fındık koyarak bastıralım. Önceden ısıtılmış fırına 200 derecede pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz şerbeti tepsiye dökelim. Şerbetini emdiğinden emin olduğumuzda bir servis tabağına dizelim. Soğuk servis yapalım.
 
 
 ML® Hindistancevizli Şekerpare için tıklayın
 
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9025 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
54,810 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin, oda sıcaklığında
 
1 su bardağı pudra şekeri
 
4 yemek kaşığı irmik
 
2 yemek kaşığı hindistancevizi
 
2 yumurta
 
4 su bardağı un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı şeker
 
4 su bardağı su
 
yarım limonun suyu
 
Üzeri için:
 
fındık içi
 
 
Şekerparelerin hazırlanması:
 
1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistancevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.) 
 
2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin. 
 
3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. 
 
 
Şerbetin hazırlanması:
 
1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
 
2. Ateşten alıp ılıtın.
 
3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin. 
 
4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.
 
 
 ML® Örme Tatlı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
Hakime 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.10.2006 
Mesajlar: 26
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7929 
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006 
4,198 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çay fincanı un
 
1 küçük paket margarin
 
1 çay fincanı pudra şekeri
 
1 fiske tuz
 
1  çay kaşığı karbonat
 
2 yumurta
 
ŞURUP MALZEMESİ
 
3 bardak toz şeker
 
3,5 bardak su
 
1/2 limon suyu
 
1/2 çay kaşığı vanilya
 
 
Yağ, pudra şekeri, tuz ve karbonatı tahta bir kaşıkla karıştırarak yumuşatın. Krema haline gelen karışıma yedirerek un ilave edip hamur haline getirdikten sonra 10 dakika nemli bez altında dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak iyice yuvarlayın ve el ayasıyla hafifçe bastırarak iki parmak arayla tepsiye dizin. Üstlerine kabukları soyulmuş ve yumurta akına batırılmış olan fındık ya da bademleri yerleştirdikten sonra orta ısıdaki fırında 20-25 dakika pişirin. Öte yanda şurubu hazırlayarak, kıvama gelen şuruba limon suyuyla birlikte çok az vanilya koyup bir taşım kaynatın. Fırından çıkan sıcak şekerparenin üzerine dökerek şurubunu çekmesini bekleyin, soğuyunca servis yapın.
 
 
 ML® Lorlu Dolama için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
Nimet Hanım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2006 
Mesajlar: 149
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc7703 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2006 
4,073 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram oda sıcaklığında margarin
 
5 çorba kaşığı pudraşekeri
 
12 çorba kaşığı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 yumurtanın sarısı
 
Fındık, fıstık veya ceviz
 
4 su bardağı tozşeker
 
3 su bardağı su
 
Yarım limon
 
 
Un, pudraşekeri, margarin ve kabartma tozu el ile yoğrulur. Kulak memesi kıvamına geldiğinde hamurlar küçük yuvarlaklar şeklinde . şekillendirilir ve tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve her birinin üzerine bütün bir fındık, fıstık veya ceviz konulur. Daha sonra 170 derece sıcaklıkta 20-25 dakika kadar pişirilir. Ayrı bir kapta su, şeker ve limon suyu kaynatılarak şerbeti de hazırlanmış olur. Şekerpare hamurumuz piştikten sonra daha sıcakken, ılık olan şerbetimiz üzerine dökülür. Bu işlem yapılırken, şerbetin ılık, hamurumuzun da sıcak olması önemlidir.
 
 
 ML® Amasya Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
ŞEKERPARE | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6890 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006 
4,105 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sibel KAYA
 
 
Malzemeler
 
2 bardak eleniş un
 
½ paket margarin 
 
2 fincan pudra şekeri
 
2 adet yumurta
 
1 Paket kabartma tozu
 
1 fiske tuz
 
Yeterince fındık veya badem
 
Şurubu İçin
 
2 bardak toz şeker
 
2 bardaktan biraz az su
 
1 tatlı kaşığı limo suyu
 
 
Yapılışı
 
Şeker, su ve limon suyu kaynatılıp soğumaya bırakılır. 2 adet yumurta pudra şekeri ile çırpılır. İçerisine erimiş soğuk yağ dökülüp karıştırılır. Un, bir fiske tuz ve kabartma tozu ilavesiyle hamur yoğrulur. Yağlanmış olan tepsiye bu hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanarak dizilir. Üzerine fındıklar koyulup orta sıcaklıktaki fırında pişirilmeye bırakılır. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şurubu dökün.
 
 
 ML® Gürcü Tatlısı için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.11.2023
  
 | 
Sekerpare | 
  | 
kahve 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.04.2006 
Mesajlar: 172 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6729 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006 
5,249 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nursen Öztürk
 
 
Malzemeler:
 
3 cay fincani un
 
100 gr tereyağı veya 1 cay fincani siviyag
 
findik 1 cay fincani pudra sekeri
 
1 fiske tuz
 
1 paket kabartma tozu
 
2 yumurta-1 yumurtanin beyazi ayrilacak(findiklari surmek icin)
 
Surup icin:
 
3 bardak toz seker
 
3,5 bardak su
 
1/2 limon suyu
 
1/2 cay kasigi vanilya
 
 
Yapilisi:
 
1) Yag, pudra sekeri tuz ve kabartma tozunu tahta bir kasikla karistirilarak yumusatilir. Krema haline gelen yaga once yumurta sonra unu yedirerek yogurup elde edilen hamur nemli bir bez altinda 10 dakika dinlendirilir.
 
2) Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar olarak yuvarlayip tepsiye dizilir. Uzerine findik koyarak firinda pisirilir (20-25 dakika)
 
3) Diger taraftan surubu hazirlayarak kivamlanan suruba limon suyu ve vanilyayi ilave edilir. Bir tasim kaynatilir. Firindan cikan sekerparelerin ustune dokerek surub tepside cektirilir (firinda)
 
(soguk surup, sicak sekerpare)
 
 
 ML® Şöbiyet için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
Şimal Yıldızı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2006 
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4243 
Gönderme Tarihi: 28.May.2006 
3,966 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. margarin
 
1,5 su bardagi pudra sekeri
 
2 adet yumurta sarisi
 
4 su bardagi un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
1 kahve fincani yesil fistik
 
Serbeti için:
 
4 su bardagi su
 
4 su bardagi tozseker
 
1/2 limon suyu
 
 
Margarini eritip sogutun. Pudra sekeri, yumurta sarilarini ilave edip krema haline gelinceye kadar karistirin. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yapin. Ceviz büyüklügünde koparip yuvarlayin. Üzerine hafifçe bastirin. Yaglanmis tepsiye aralikli dizin. Ortalarina fistik batirin. 180°C isitilmis firinda pembelesinceye kadar pisirin. Serbet için seker ve suyu iyice kaynatin. Limon suyunu katin. Firindan çikan sekerparelerin üzerine sicak serbeti dökün. Serbetini çekip soguyunca servis yapin.
 
 
 ML® Kesme Tatlı için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
ŞEKERPARE | 
  | 
Cansu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2005 
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3201 
Gönderme Tarihi: 02.May.2006 
4,335 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 adet yumurta
 
3 çorba kaşığı yoğurt
 
1 kahve fincanı şeker 
 
1 çay kaşığı karbonat
 
1/2 paket margarin 
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Un 
 
Şurup MALZEMESİ :
 
3 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Margarini eritilir, yumurta şekerle karıştırılıp yağlar ilave edilir. Yoğurt, karbonat ve elenmiş un katılarak yumuşakça bir hamur hazırlanır. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp, el içinde yassıltıp, içine dövülmüş ceviz koyup kapatılır. Tepsiye dizip fırına verilir. Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökülür. Soğuk olarak servis yapılır.
 
 
 ML® Muamma Tatlısı için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "hızlı ve lezzetli" tarafından gönderildi. 02.12.2020
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
Cansu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2005 
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3200 
Gönderme Tarihi: 02.May.2006 
4,074 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 fincan un
 
2 fincan zeytinyağı
 
1 yumurta
 
1 kabartma tozu
 
100 gram beyaz badem
 
Şerbeti için:
 
1,5 su bardağı su
 
1,5 su bardağı şeker
 
 
Bütün malzeme karıştırılır. Ufak toplar halinde yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine badem konur. Orta hararette 45 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra su ve şekerle 15 dakika kadar kaynatılan şerbet sıcak olarak üzerine dökülür.
 
 
 ML® Samsades için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
Cansu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2005 
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3199 
Gönderme Tarihi: 02.May.2006 
4,288 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
2 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu
 
18 yemek kaşığı un
 
Şerbet için: 
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
1 yemek kaşığı limon suyu
 
 
Dışarıda bekletilerek yumuşatılmış margarin diğer malzemeler ile birlikte yumuşak kıvamda bir hamur elede edilecek şekilde karıştırlır. Yağlanmış tepsiye hamurdan alınan küçük parçalardan yuvarlak toplar yapılarak konulur. Her birini ortasına bir adet badem konur. 125 derece fırında pişirilir. Soğuk şerbet sıcak tatlı üzerine dökülür.
 
 
 ML® Hurmacık için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 20.07.2015
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1346 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2006 
4,319 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 su bardağı un
 
1 küçük paket margarin (125 gr.)
 
1 çorba kaşığı pudra şekeri
 
2 su bardağı şeker (şurup için)
 
2 yumurta
 
Limon kabuğu rendesi
 
Yarım paket vanilya
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
10 adet iç badem
 
1 kahve kaşığı kabartma tozu 
 
 
1- Şeker, 2 su bardağı su ile kaynatılır ve köpükleri alınır. Limon suyu konup biraz koyulaşınca ateşten alınır.
 
2- Cam veya porselen bir kasede yağ ile pudra şeker karıştırarak beyazlatılır. Yumurta, limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un, kabartma tozu konup yoğrulur.
 
3- Ceviz büyüklüğünde parçalara bölünüp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırılır.
 
4- Yağlanmış tepsiye dizilip orta hararetli fırında pembe renkte pişirilir.
 
5- Sıcakken üzerine şurup dökülür. Hafif ateşte veya fırında şurup çektirilir.
 
 
Not: Hamura 1 kaşık irmik de konabilir. (Un ölçüsünü 1 kaşık azaltmalıdır.)
 
 
 ML® Pratik Dilber Dudağı için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "lati" tarafından gönderildi. 19.06.2018
  
 | 
Şekerpare | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1132 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2006 
4,417 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. Un
 
150 gr. Pudra şekeri
 
2 Yumurta
 
150 gr. Kabartma tozu
 
100 gr. sıvıyağ
 
150 gr. Margarin
 
Vanilya
 
Şurubu:
 
1 kg. Su
 
1 kg. Toz şeker
 
 
Tüm malzemeler karıştırılıp, yoğrulur. Hazırlanan hamurun üzerine nemli bez örtülerek 10 dk. dinlendirilir. Sonra bir tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar halinde üzerleri biraz bastırılarak dizilip, fırında pişirilir. Şurubu sıcak olarak verilerek, soğuyunca servis edilir.
 
 
 ML® Baba Tatlısı için tıklayın
 
 
 
 
 
 
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 28.06.2020
  
 | 
 
 
 
 
 
 |