| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şekerpare kayısı tatlısı | 
 
  | 
Perihan Erek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.08.2007 
Mesajlar: 22 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17011 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2007 
3,132 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 Kişilik Gerekli malzeme:
 
1 kg olgun kayısı 
 
1 su bardağı tozşeker 
 
10 yaprak jelatin 
 
1 su bardağı su 
 
Süslemek için: 
 
Taze nane yaprağı
 
 
Jelatinleri soğuk suda ıslatıp yumuşamaya bırakın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Düzgün ve sert olan 8-10 kayısıyı ayırın, kalanları blenderle ezerek püre haline getirin.
 
Bir tencerede tozşeker ve suyu kaynatın. Ayırdığınız kayısıları içine atıp hafif yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika  kaynatın.   Kayısıları   çıkarıp kalan sıcak şerbete önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın. Islatılmış kalıba döküp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
 
Kalıbı buzdolabından çıkarın, servis tabağına ters çevirerek tatlıyı kalıptan çıkarın. Çevresine ayırdığınız kayısıları dizin. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şekerpare kayısı tatlısı Tarifleri Çilek Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |