| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şekerli Tatlı Hamur | 
 
  | 
asude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.05.2014 
Mesajlar: 49 Şehir: Torbalı İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc97978 
Gönderme Tarihi: 05.May.2014 
1,734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 
5 gram yaş maya
 
5 çorba kaşığı şeker
 
2 yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2,5 su bardağı un
 
1,5 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı mahlep
 
2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
1 limon suyu
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
Üzeri için:
 
1 su bardağı süt
 
Renkli şekerlemeler
 
 
 
Derin bir kabın içinde ılık sütü ve mayayı karıştırın. Üzerine, un serpin ve kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin. Üzerine şeker, yumurta, tereyağı, mahlebi kalan unla birlikte yoğurmaya başlayın. Yumuşak mayalı bir hamur hazırlayıp 35 dakika üzeri kapalı olarak kabarması için bekleyin. Daha sonra hamur kabarınca simit seklinde tepsiye dizin. Tepside 15 dakika daha kabarması için bekleyin. İsterseniz fırın tepsisine dizin 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. İsterseniz de bol yağda kızartın. İsterseniz çıkınca üzerine eritilmiş çikolata süzüp renkli şekerlerle veya sadece süte bulayıp pudra şekeri ve renkli şekerlerle üzerini süsleyebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şekerli Tatlı Hamur Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |