MALZEMESİ
 
5 Yumurta sarısı,
 
1 Çay bardağı vanilyalı pudra şekeri
 
Aldığı kadar un,
 
 
YAPILIŞI
 
1 Yumurta sarılarını çukur bir kapta çarpınız,
 
2 Elenmiş unu yavaş yavaş ilâve ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız,
 
3 Hamuru 2 mm. kalınlığında açınız,
 
4 Çay bardağı ile yuvarlak şekilde kesiniz,
 
5 Yuvarlakları, kenarlarından içeriye doğru 5 yerinden ortada 1,5 cm. kalacak şekilde çıtlatınız,
 
6 Üç tanesini üstüste (çıtlatmalar aynı hizaya gelmiyecek şekilde) koyunuz ve ortasını bastırarak yapıştırınız,
 
7 Sadece orta kısım yapışık olarak, derin bir kapta kızdırılmış bol yağ içine atınız,
 
8 Ortasından bastırıp ve döndürerek kızartınız,
 
9 Servis tabağına dizerek vanilyalı pudra şekeri serpiniz.
 
 
Not: Özelliği, kızarınca güle benzemesidir.
  
 |