| 
 
 
 | 
Şehriyeli ve Bulgurlu Köfte | 
  | 
tahta çanak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2013 
Mesajlar: 20 Şehir: Adapazarı | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91740 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2013 
1,686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 bardak ince bulgur
 
1 çay bardağı tel şehriye
 
1 yemek kaşığı irmik
 
1 bardak çiğ köftelik kıyma
 
3 yemek kaşığı kızartma yağı
 
 
Tel şehriye ıslatılıp kalan malzeme ile karıştırılır, güzelce yoğurulduktan sonra oval şekil verilir. Kaynar suda haşlanır süzdükten sonra tavaya kızartma yağı nane pulbiber ve haşlanan köfteler konup kavrulur renkleri koyulaşınca ocaktan alınır sıcak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |