|
Şehriyeli Tereyağlı Pilav |
|
lezzet sektörü
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133004
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2018
733 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı tel şehriye
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Su
Pirinci iyice yıkayıp suda en az 10 dakika bekletiyoruz. Daha sonra suyunu tamamen süzüyoruz. Tencereye sıvıyağ koyup kızdırıyoruz tel şehriyeyi tencereye alıp pembeleşene kadar kavuruyoruz. Daha sonra tereyağını koyup eritiyoruz. Pirincimizi tencereye alıp yaklaşık 3-4 dakika kavuruyoruz yağın köpük köpük olması gerekiyor. Daha sonra bir tutam tuz atıp üzeri kapanacak şekilde kaynamış su döküp ocağın küçük gözünde kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz ve altını kapatıp üzerini havlu ile kapatıp 5 dakika dinlendirip servis yapıyoruz.
|
|