| 
 
 Malzemeler
 1 Tavuk göğsü,
 1 orta boy soğan (rendelenmiş),
 1 tatlı kaşığı nane,
 1 çay kaşığı kekik,
 1 silme çaykaşığı tuz,
 2 çorba kaşığı Bizim sıvı yağ,
 1 tablet Bizim tavuk bulyon
 Yarım çay bardağı tel şehriye,
 5 bardak su.
 
 Hazırlanışı
 Tavuk göğsünü haşlayın ve soğutun. Soğumuş göğsü tel tel parçalayın. Bir tencereye yağı koyup rendelenmiş soğanı, kekik ve naneyi ekleyip 2 dk. kısık ateşte karıştırın. Su, bizim tavuk bulyon ve tuzunu ekleyin. Kaynamaya başlayınca tel şehriye ve tavuğu ekleyin. Şehriyelerimiz pişince çorbamız hazırdır.
 
 
 |