| 
 | 
| Şehriyeli Mengen Pilavı (Bolu) | 
|  | edibe Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.10.2018
 Mesajlar: 22
 Şehir: Burdur
 | Kısa URL: https://ml.md/lc137835 Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2018
 698 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 http://www.ebruomurcali.com.tr
 
 3 su bardağı filiz arpa şehriye
 3 çorba kaşığı tereyağı
 2 adet kuru soğan
 300 gr. mantar
 2 adet domates
 250 gr. kuzu but kuşbaşı
 Tuz
 Karabiber
 Üzeri için:
 1 su bardağı ceviz içi
 Yarım demet dereotu
 
 Etleri tencereye koyun ve suyunu çekene kadar kavurun.
 Küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve şeffaflaşana kadar soteleyin.
 Doğranmış mantarı ekleyin ve suyunu çakana kadara kavurun.
 Küp doğranmış domatesi ilave edin, kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin, gerekirse azar azar su ekleyin.
 Et pişince arpa şehriye ve üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun.
 Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tuzunu biberini ekleyerek karıştırın ve 10 dakika dinlendirin.
 Dereotu ve ceviz serperek servis yapın.
 
 Not: Geleneksel tarifinde Bolu yöresinin kırmızı  kanlıca mantarı ile pilav hazırlanmaktadır. Farklı mantarla ve bademle de hazırlayabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |