|
|
Şeftalili Tart |
|
yiğit bulan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2016
Mesajlar: 621 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc121983
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2016
2,030 defa indirildi / yazdırıldı
|
185 gr un
150 gr tereyağı
1 yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı Pakmaya Karbonat
1 tatlı kaşığı limon suyu
İç malzemesi için:
2-3 adet büyük boy şeftali
2 çorba kaşığı toz şeker
1 dal kıyılmış taze nane
1 avuç ceviz içi
Pakmaya Karbonatı limon suyunda bekletin.
Unu ve tereyağını mutfak robotunda karıştırın. Yumurta sarısını, karbonatlı suyu ve kremayı ekleyin. Gerekirse az miktar su ilave edebilirsiniz.
Hamurun üçte birini ayırıp top haline getirin. Streç filme sarıp buzdolabına aktarın. 20 dakika kadar bekletin.
Kalan hamuru iki parça yağlı kağıt arasında oklava yardımı ile hafifçe bastıra bastıra açın.
Yuvarlak tart kalıbını (çapı en fazla 22-25 cmlik) yağlayın. Hamuru elinizle bastırarak yerleştirin. Hamurla döşenmiş tart kalıbını da buzdolabına aktarın.
İç malzemesi için şeftalileri zar şeklinde doğrayın. İri çekilmiş ceviz içi, şeker ve nane ile harmanlayın.
Tart kalıbını buzdolabından çıkartın. İç malzemesini kalıbın içine döküp yayın. Üzerine de top şeklindeki hamuru irice rendeleyin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, hamurlar kızarıncaya kadar pişirin.
Tartı fırından çıkartın, ılınınca veya soğuyunca dilimleyip servise hazır edin.
|
|
Şeftalili Tart Tarifleri Pakmaya Yemek Tarifleri
|
|