|
|
Şeftalili Pandispanya Rulo |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc10804
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
2,409 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
2 Kahve fincanı tozşeker,
3 yumurta,
2 kahve fincanı un,
200 gr. şeftali marmelatı,
150 gr. iç fındık,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 çay kaşığı tuz,
yeteri kadar pudraşekeri.
Yapılışı:
Porselen bir kaseye yumurtaların sarıları konur. Buna tozşeker katılır ve beyaz bir köpük durumuna gelinceye kadar çırpılır. Un elekten azar azar akıtılarak çırpılmakta olan yumurtaya katılır. Bir başka porselen kaseye yumurtaların akları boşaltılır. 1 çay kaşığı tuz eklenip karışım köpük durumuna gelinceye kadar çırpılır. Bu köpük, tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırılmakta olan yumurta sarılarına azar azar katılır. Büyükçe alçak kenarlı ve dikdörtgen biçiminde bir fırın tepsisi iyice yağa bulanın Üstüne tepsiye göre kesilmiş bir yağlı kağıt kaplanır. Kağıdın üstü de iyice yağa bulanir. Sonra hamur tepsiye dökülür ve bir spatulayla iyice yayılır. Tepsi iyice kızdırılmış fınna (200 ° C) yerleştirilir ve on dakika pişirilir. Hafifçe kavrulmuş iç fındığın kabukları ayıklanır. 5-10 tanesi tatlının süslemesi için bir kenara ayrılır. Geri kalanının yarısı ince ince kıyılır. Diğer yarısı ise daha irice doğranır (veya kıyılır). Marmelat porselen bir kasede tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Üçte biri süsleme için ayrılır. Geri kalanına ince kıyılmış iç fındık katılır ve iyice karıştırılır. Hamur pişince fırından çıkarılır, geniş bir servis tabağına veya bir bezin üzerine başaşağı edilip tepsiden çıkarılır. Yağlı kağıt da pandispanyayı zedelememeye dikkat ederek alınır. Hemen üstüne fındıkla karıştırılmış marmelat dökülür ve spatulayla düzenli bir biçimde yayılır. Pandispanya daha ılıkken yanlamasına rulo biçiminde sarılır. Böylece marmelat, pandispanya katları arasında kalmış olur ki yandan taşacak marmelet spatulayla temizlenir. Rulo, açılmaması için kuru bir beze sarılır ve soğumaya bırakılır. Tatlı soğuyunca bezden çıkarılır, bir kenara ayrılmış olan marmelat spatulayla üstüne sürülerek yayılır. Bunun üstüne de irice doğranmış fındık içi ve pudraşekeri serpilir. Fındıklar da dizi halinde sıralandıktan sonra tatlı servis tabağına yerleştirilir. Keskin bir bıçakla dilim dilim kestikten sonra servis yapılır.
|
|
Şeftalili Pandispanya Rulo Tarifleri Baton Pasta Tarifleri
|
|