| 
 
| 
 
 
 | 
 
ŞEFTALİLİ OMLET | 
 
  | 
tınaz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.06.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52641 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2010 
2,074 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMESİ 4 kişilik
 
6 yumurta
 
4/5 su bardağı krema veya süt
 
100 gram (1/2 su bardağı) tozşeker
 
4 şeftali
 
pudra şekeri
 
tereyağı
 
tuz
 
 
YAPILIŞI:
 
1) Yumurtaları bir kaba kırın ve krema ya da sütle çırpın. 2 çorbakaşığı tozşeker ve bir tutam tuz ekleyip yeniden karıştırın.
 
2) Çapı 22-24 cm. olan bir kalıbı yağlayın, yumurtalı karışımı içine boşaltıp 180 derecelik fırında 20 dakika kadar kızartın.
 
3) Şeftalileri soyup zar şeklinde doğrayın. Sonra da kalan tozşekerle birlikte bir kaba koyup. Harlı ateşte 10 dakika pişirin.
 
4) Sıcak tabağa omleti tersyüz edin ve kaynamakta olan şeftaliyi üzerine boşaltın. Omleti ikiye katlayın, dilediğiniz meyvayla süsleyin. Üstüne pudra şekeri serptikten sonra hemen servis yapmalısınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ŞEFTALİLİ OMLET Tarifleri Fırında Yumurta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |