3 adet şeftali
 
1 su bardağı toz şeker
 
5-6 adet poşet çay
 
2 adet limon
 
10 su bardağı su
 
Yarım demet nane
 
Servisi için:
 
Buz
 
Nane yaprağı
 
Dilimlenmiş limon
 
 
Sekiz su bardağı suyu kaynatıyoruz. İçine çayları atıp demlenmesi için 30 dakika bekletiyoruz. Demlenen çayın içinden çay poşetlerini çıkartıyoruz. Şeftalilerin kabuklarını soyup elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Üzerine iki su bardağı su ve bir su bardağı toz şeker ekleyip şeftaliler yumuşayıncaya kadar kaynatıyoruz. Bir adet limon suyu sıkıyoruz, diğer limonu kabuklarıyla birlikte dilimliyoruz. Demlenen çayı büyük bir sürahiye alıp üzerine kaynattığımız şeftalileri, limon suyunu, limon dilimlerini ve nane yapraklarını ilave ediyoruz. Buzdolabında bir gece bekletip buz, limon ve taze nane yaprakları ile servis ediyoruz.
 
 
 
  
 |